Victima a violentei in familie?
 Daca esti insarcinata si victima a violentei in familie, sau daca partenerul te preseaza sa faci avort, impotriva vointei tale, aici gasesti ajutor:
- Institutii active in prevenirea si combaterea violentei in familie

- Adaposturi pentru victimele violentei in familie

Ultimele articole

Campanii Anti-Avort

Alege Viata !
NU iti ucide bebelusul !

Alege viata ! NU iti ucide bebelusul ! - Campanie Anti Avort - Campanie Pro-Vita - Pentru Viata - Pro-Life

Dreptul la Viata -
Spune NU avortului
Dreptul la Viata ! Spune NU Avortului - Campanie Anti Avort - Campanie Pro-Vita - Pentru Viata - Pro-Life


International Anti-Abortion Campaigns

The Pill Kills - Pilula Ucide
The Pill Kills - The Pill Kills Women - The Pill Kills Unborn Babies - Pilula (anticonceptionala, contraceptiva hormonala, etc.) Omoara Femeile - Pilula Omoara Copii Nenascuti - Campanie Pro Life - Pro Vita - Pentru Viata
- The Pill Kills Women -
Pilula (anticonceptionala, contraceptiva, hormonala, etc.) Omoara Femeile
- The Pill Kills Babies -
Pilula Omoara Copii Nenascuti

A two-minute video overview of abortion. What it is, who it affects, how it is performed, why it happens, and why it is unjust.
A two minute video overview of abortion. A two-minute video overview of abortion. What it is, who it affects, how it is performed, why it happens, and why it is unjust. Anti Abortion Campaign by Abort73.com - Campanie Pro Life - Pro Vita - Pentru Viata
The graphic portions of this video have been obscured through pixelization. For an unfiltered look at what abortion actually does to the most helpless members of the human community, visit Abort73.com.
Anti-Abortion Campaign by Abort73.com

The Truth Trucks -
The Truth about Abortion -
Adevarul despre Avort

Where are the Truth Trucks now ? - OperationRescue.org - The Truth about Abortion - Campanie Pro Life - Pro Vita - Pentru Viata
The Truth Trucks - Anti-Abortion Campaign by OperationRescue.org

Mai multe campanii din Romania, dar si internationale, de informare, consiliere si ajutor: Campanii Anti-Avort, pliante Pro Vita, brosuri, carti, Pentru Viata - Pro Life - Choose Life ! - Alege Viata ! Nu iti ucide bebelusul ! Consiliere, Ajutor - femei in criza de sarcina, pre si post avort, familii...

Mesaje pe Twitter

Utilizatori online

Avem 41 vizitatori online
Educatia sexuala in scoala Imprimare
Avort - Ce spune Biserica Ortodoxa
Scris de Administrator   
Duminică, 16 Noiembrie 2008
Vizualizări: 8436
Prof. Laurentiu Dumitru 

I. Motiv de ingrijorare?

In luna ianuarie 2003 s-a adus la cunostinta opiniei publice ca din 2004 se va introduce ca materie obligatorie in programa scolara, Educatia sexuala.
Dintr-un anumit punct de vedere, nu este o noutate pentru ca, se pare, la multe licee, psihologul scolii, pe langa consilierea elevilor cu probleme, se ocupa si cu acest aspect, al educatiei sexuale la orele de dirigentie de fiecare data cand era chemat. 

Sa incercam sa intelegem care va fi impactul si posibilele efecte ale introducerii acestei discipline obligatorii in orarul tinerilor elevi.
Contrar parerilor multora, Biserica Ortodoxa nu are nimic impotriva educatiei sexuale, nu are nimic impotriva oricarei forme de educatie, ea insa, spunea parintele V. Raduca, profesor de morala: "dezaproba insa orice forma de initiere sau instruire in tehnici si practici care ar putea pune in pericol formarea omului pentru invesnicirea alaturi de Dumnezeu" .

Educatia sexuala este doar un instrument - de formare sau deformare - si deci totul depinde de felul in care este facuta: efectele ei pot fi benefice sau dezastruoase. Acelasi parinte afirma ca: "de multe ori, prin educatie sexuala specialistii inteleg tehnica actului sexual, protejarea de anumite maladii si planificarea sarcinilor. Niciodata insa (sau de prea putine ori), ei nu inteleg si nu recomanda: disciplinarea sentimentelor, castitatea si ceea ce este cel mai important, respectul pentru persoana celuilalt/celeilalte" . 
Acest lucru se intampla pentru ca psihologul, terapeutul, sexologul, psihanalistul uita de multe ori ca inainte de toate sunt crestini, deci membri ai Bisericii. De aceea, ne si pare ciudat cand la un talk-show televizat se aduna medicul, psihologul… si preotul care "prezinta parerea sau invatatura Bisericii" in problematica discutiei. De aici se poate intelege ca doar preotul este crestin, ca doar el poate veni cu argumentul moral, pe cand ceilalti nu, ca si cum acestia ar fi pagani.
In lipsa acestui reper, al moralitatii, o tema de Educatie sexuala poate sa se transforme foarte simplu in antieducatie. Sexualitatea nu trebuie tratata ca si dusul sau spalatul pe dinti (acte banale si stereotipe), omul nu poate si nu trebuie sa fie tratat doar ca trup. El este natura duala, trup si suflet, si cine va fi randuit sa predea aceasta forma de educatie nu trebuie sa uite asta. Specialistul, pe langa o viata religioasa autentica si cunoasterea psihologiei varstelor, trebuie sa aiba dragoste sincera fata de cei in mijlocul carora se va afla. Consider ca important e sa ii trateze ca pe copiii sai. Este ceea ce lipseste multor psihologi ("specialistii in cele sufletesti"), discernamantul duhovnicesc si dragostea sincera pentru tineri. Au fost situatii cand psihologii au transformat orele la care au fost invitati in adevarate nebunii: explicatii luate parca din Kama Sutra sau scrierile tantrice, descrieri ale pozitiilor, prezentarea perversiunilor ca alternativa fireasca etc. Intr-o astfel de situatie, imi spunea o eleva ca a fost scandalizata si a intrebat-o pe doamna respectiva daca si copiilor ei le spune aceleasi lucruri acasa. Raspunsul a venit, dupa o clipa de soc: "nu, fata mea (care era de varsta celor din sala) nu are astfel de preocupari…". Raspunsul a mirat pe cei prezenti, iar doamnei psiholog i-a disparut entuziasmul de pe chip. 

Atunci cand intervine constiinta ca elevii ce asculta pot fi copiii tai, te trezesti la realitate si nu-i mai tratezi ca pe trup, ci ca o unitate dihotomica. Oamenii de multe ori spun vorbe ca sa fie in randul lumii, in ton cu Occidentul, nu le simt, dar, inconstient, le asimileaza. 
Personal, am urmarit la TV un sondaj filmat pe strazile Capitalei pe tema aceasta. Un domn la vreo 40 de ani se arata deschis si este de acord cu introducerea Educatiei sexuale "pentru ca traim in alte vremuri, mentalitatile s-au schimbat, tinerii isi incep viata sexuala devreme si e bine sa afle cate ceva…". La intrebarea daca are copil adolescent si daca il invata in acelasi duh, raspunsul a fost surprinzator: "Fata mea este serioasa…!!". Cati dintre noi nu am intalnit persoane care afirma, spre exemplu, ca homosexualitatea nu-i un lucru rau, dar daca fiul (sau fiica) i-ar spune ca are astfel de inclinatii, n-ar mai fi asa mare aparator si s-ar da de ceasul mortii. Sexualitatea are mai multe implicatii sufletesti, decat trupesti. Unii psihologi, medici si sexologi au inteles aceasta. S-au scris si carti extrem de interesante pe teme de sexualitate, cu multe aspecte profilactice, scrise cu condei de parinti responsabili. Din pacate, numarul acestora este mic, glasurile lor aproape stinse nu se aud in pustia perversa a acestor timpuri moderne. Traim, din acest punct de vedere, in epoca medicilor indepartati de morala ortodoxa, Bebe Mihaescu sau Cristian Andrei, foarte mediatizati in media centrala, in epoca paginilor needucative despre sex, din perspectiva ortodoxa, din Bravo, Cosmopolitan sau Libertatea (supliment).

"Iata, spre pilda, urmarile Educatiei sexuale in Danemarca, tara scandinava care e, de mai multi ani, campioana Educatiei sexuale in scolile europene:
- violurile au crescut cu 300%; 
- bolile sexuale au crescut (la tinerii sub 20 de ani!) cu 250% ;
- cazurile de graviditate, de sarcina in afara casatoriei s-au dublat; 
- divorturile s-au dublat; 
- avorturile au crescut cu 500% (!). 
Doar doua lucruri au scazut: rata nasterilor si varsta medie a primului raport sexual…" .

II. Perspective noi si sumbre

La aproximativ 4 luni de la aparitia articolului de mai sus, in mai 2003, am intrat in posesia unui CD multimedia intitulat "Programul national de Educatie pentru sanatate in Scoala romaneasca, Ghid multimedia pentru profesori, partea I", CD aparut sub egida Ministerului Educatiei si Cercetarii si finantat de U.N.P.D. - Romania (Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare).
La domeniul Sanatatea reproducerii am intalnit subdomeniile: 
Anatomie
- aparatul genital feminin;
- aparatul genital masculin.
Ceasul biologic
- ceasul organismului feminin;
- ceasul organismului masculin.
Procesul de reproducere
- Ovulul si ovogeneza;
- Spermatozoidul si spermatogeneza;
- Conceptia;
- Sarcina.
Igiena reproducerii
- Igiena organelor sexuale;
- Igiena sarcinii;
- Diagnoza prenatala.
Comportament sexual 
Contraceptia 


[Contraceptia ar merita ea insasi o abordare separata din perspectiva moralei ortodoxe. Precizez doar ca pe CD-ul Ministerului, abstinenta (castitatea) este sufocata de multe alte metode contraceptive… De fapt Educatia… la care ne referim este mai mult Educatie contraceptiva si sexuala, dovada clara e protocolul de colaborare incheiat intre M.E.C./D.G.A.E. (Directia Generala pentru Activitati Extrascolare) si Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala (S.E.C.S.) (vezi Revista informativa editata de Minister). Intr-adevar, e mai usor sa vorbesti despre folosirea prezervativului decat sa faci apologie vietii curate, a castitatii… De altfel, U.N.F.P.A. (Fondul natiunilor Unite pentru Populatie), institutie internationala implicata in derularea Programului "Educatia pentru Sanatate" are printre activitatile derulate in Romania si asistenta in procurarea si distribuirea de contraceptive. ] 

E bine de stiut: pilula contraceptiva orala, considerata ca fiind printre cele mai eficiente mijloace de contraceptie disponibile pe piata, este varianta "soft" a avortului. Mecanismul de functionare include, pe langa ingrosarea mucozitatii cervixului (organul care leaga uterul de vagin) in scopul impiedicarii spermatozoizilor sa patrunda in uter, si fluidizarea captuselii uterului (a endometriumul) pentru a impiedica implantarea ovulului fecundat. Din punct de vedere biologic, ovulul fecundat are in el insusi toate atributele unui fat (Dumnezeu pune sufletul in el in momentul zamislirii). Neputandu-se implanta in uter in urma actiunii pilulei contraceptive, el moare.


Deschiderea si lectura subdomeniului Comportament sexual m-a oripilat. Aici am intalnit urmatoarele subdiviziuni:
Comportament sexual normal
- Heterosexualitatea;
- Homosexualitatea;
- Bisexualitatea.
Aspecte particulare ale raportului sexual
- Masturbare;
- Felatie si cunnilingus;
- Sex anal.
Disfunctii sexuale la barbati
Disfunctii sexuale la femei
Perversiuni sexuale

- Perversiuni prin deformarea actului sexual (exhibitionismul, voyeurismul, urofilia, coprofilia etc.)
- Perversiuni prin anomalii de alegere (pedofilia, gerontofilia, incestul).

Deci, din perspectiva autorilor Programului national "Educatia pentru sanatate in Scoala romaneasca", homosexualitatea (masculina sau feminina, inclusiv bisexualitatea) e o practica normala: "desi multi oameni considera inca homosexualitatea ca pe ceva anormal, pervers, stiinta moderna precum si normele juridice internationale o accepta in sfera normalului"… Mai mult decat atat, autorii CD-ului gasesc de cuviinta sa descrie in amanunt ce fac homosexualii si lesbienele in dormitor. Nu indraznesc a le reproduce dintr-un minim bun-simt, oricum dragi parinti crestini stati "linistiti", copiii nostri le vor auzi…la scoala!! Poate ca unii puberi, curiosi din fire, le stiau din revistele tineresti, din Forumurile paginilor web despre sexualitate. Grozavia cea mare e ca acum le vor auzi de la catedra, de la Educatori in Institutii de invatamant. Una e strada, alta e catedra, seniori colegi! Ma mir ca partenerii educationali de la Ministerul Sanatatii si Familiei n-au realizat ca apologia relatiilor homosexuale loveste in ceea ce dansii sunt datori sa apere: familia.

Am fost mirat sa descopar ca, din perspectiva educatorilor ce au intocmit programa in discutie, masturbarea, sexul oral* (felatie si cunnilingus) , sex anal intra in categoria Aspecte particulare ale raportului sexual, si nu la perversiuni sexuale asa cum inca, un numar mare de specialisti, le catalogheaza. Oare aceste aspecte au fost intocmite dupa mintea si practica romanului sau dupa placul Occidentului? …Caci se stie, sunt si finantari externe. Dupa cuvantul unuia dintre autorii Programului, "scoala trebuie sa-si adapteze intr-o masura importanta curriculum-ul la presiunile etosului comunitar, cu valorile sale specifice de ordin moral si cultural" [Revista "Educatia pentru Sanatate in Scoala Romaneasca" (aparuta sub egida M.E.C.), nr. 2, pag.5] . Numai ca, dupa cum spunea un distins profesor al Teologiei argesene, Scoala si Familia ar trebui sa reintre in Biserica.

* [Guvernul Blair incurajeaza sexul oral la copii - aceasta idee fiind o parte a unui program prin care se doreste reducerea numarului de sarcini nedorite in randul tinerilor ]
Conform unei reviste informative, "Educatia pentru sanatate in Scoala Romaneasca" editata de M.E.C., "grupul tinta al Programului sunt elevii din invatamantul primar, gimnazial, profesional si de ucenici, liceal (inclusiv din invatamantul teologic si din institutiile din subordinea M.I. si M.ap.N.)". Adica, asa cum se exprima un coleg, e vorba si de o lipsa totala de discernamant…caci, conform Programului, si calugarii si calugaritele care invata in Seminarii trebuie sa stie cate ceva despre "normalitatea perversiunilor"…

Daca vom merge pe acelasi drum al mortii sufletesti, vom ajunge sa ne familiarizam cu pacatul, dar in asa fel incat vom considera ca promiscuitatea sexuala si credinta in Dumnezeu nu se exclud. De altfel, procesul acesta a inceput, se poate intampla sa fii banuit ca faci parte dintr-o secta daca vorbesti de castitate premaritala… Pacatul, si inca cel mare, strigator la cer, incepe sa se impleteasca cu credinta crestina… "Il iubesc pe Dumnezeu si El ma iubeste", "Il am pe Dumnezeu in inima" auzim uneori din gura unor desfranati notorii… Aceasta este ispita cea mai grozava din cate exista si anume sa ajungi sa crezi ca esti bun crestin indiferent de viata pe care o duci, indiferent de fapte… Vom ajunge la o asa familiaritate cu raul, cu pacatul incat atasamentul fata de Biserica va fi pur formal, aflandu-ne intr-un permanent sperjur.

Ma intreb sincer daca autorii Programului "Educatia pentru sanatate in Scoala Romaneasca" isi mai amintesc cand parintii le spuneau povesti la gura sobei din care au invatat ce e cinstea, dreptatea sau moralitatea… Stiu oare dansii ce bazdaganii faceti pe la Bucuresti? Le puteti spune acestor batrani carunti sau nepotilor dumneavoastra ca homosexualitatea, sexul oral si anal sunt practici normale?
Un lucru e cert, cu ocazia Juramantului in fata primului ministru si a presedintelui tarii, un ministru al Guvernului Romaniei spune: "Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea pentru propasirea spirituala si materiala a poporului roman…" . Incheie spunand: "Asa sa-mi ajute Dumnezeu" si isi face de obicei semnul Sfintei Cruci… Amin zic, adica "Asa sa fie"!
 
Educatia sexuala in scoli

de Bogdan Mateciuc

Ministerul Educatiei si-a afirmat recent intentia de a introduce in programa de invatamant pentru anul scolar 2003-2004 cursuri de educatie sexuala. Foarte probabil, aceste cursuri vor fi copiate dupa cele predate in tarile "cu traditie", ele urmand sa produca astfel in randul elevilor aceleasi rezultate ca in tarile de unde au fost preluate. O scurta privire asupra roadelor asa-numitei "educatii sexuale in scoli", asa cum transpar ele din statisticile oficiale, ne va ajuta sa abordam aceasta chiestiune cu mai multa responsabilitate. 
In urma cu peste 20 de ani scolile din Statele Unite incepeau sa uzurpe autoritatea parintilor si sa predea o "educatie sexuala" libera de valori morale, oferind chiar indicatii specifice despre folosirea contraceptivelor. Afirmand ca parintii sunt incompetenti si ca copiii au nevoie sa fie informati despre cum sa evite consecintele relatiilor sexuale (de exemplu, sarcinile nedorite si bolile cu transmitere sexuala), promotorii educatiei sexuale hedoniste au initiat ceva care nu avea nici o legatura cu adevarata educatie sexuala, creand de fapt o "conditionare sexuala", adica o manipulare si o indoctrinare. Programele erau predate initial in ultimii ani de liceu, dar au fost apoi extinse si la clasele mai mici, ajungand pana la gradinita. Au avut nevoie de doisprezece ani de indoctrinare sistematica pentru a-i infecta pe copii si pe adolescenti cu o conceptie hedonista despre viata si pentru a le schimba atitudinea si valorile crestine cu unele neo-pagane, pe scurt, pentru a-i indoctrina cu un umanism ateist. Asa cum arata Randy Engel, expert in educatie sexuala, in cartea ei Educatia sexuala: Ultima Molima (Sex Education: The Final Plague), acest sprijin pentru educatia sexuala isi are radacinile in miscarea impotriva vietii si in malthusianismul sfarsitului de secol 19, propagate in secolul 20 de Margaret Sanger, fondatoarea organizatiei Planned Parenthood ("Familii planificate"). Aceasta organizatie este azi foarte activa in scolile din SUA si este afiliatul nord-american al IPPF (International Planned Parenthood Federation - Federatia Internationala a Familiilor Planificate), care are reprezentante in aproape toate tarile lumii.

In realitate, programele de educatie sexuala hedoniste sunt folosite in multe scoli din lume pentru a schimba valorile si atitudinile copiilor prin asa-numita "clarificare a valorilor". In mod inselator, aceste programe sunt numite "crestere si dezvoltare umana", "viata de familie", "populatie si dezvoltare", "educarea populatiei", toate toate fiind inrudite intrucat provin din aceeasi sursa - IPPF (Federatia Internationala a Familiilor Planificate) si afiliatii ei, UNESCO (prin al sau CRESALC) si de la alte institutii care promoveaza controlul nasterilor. Prin intermediul acestei indoctrinari sexuale, ei ii invata pe copii si pe adolescenti: 
1. O noua definitie a familiei si a rolului barbatului si al femeii, potrivit miscarilor de homosexuali si feministe. 
2. O etica depinzand de situatie, adica un relativism moral, exprimat mai popular prin lozinca "fa ce vrei, atat timp cat nu deranjezi pe nimeni". 
3. O conceptie hedonista despre sexualitate. 
4. O mentalitate anti-copii. 
In aceste programe, ei prezinta baieti si fete dezbracati si activitati sexuale de orice fel (inclusiv aberante - sodomie, zoofilie, prostitutie, onanie, etc.). Astfel, ei trezesc in copii impulsurile sexuale si le distrug cumpatarea si inocenta. La toate acestea se adauga indicatiile despre folosirea diferitelor metode contraceptive, inclusiv indicatii despre avort, acestea fiind prezentate ca "responsabilitate sexuala", in scopul desensibilizarii lor in ceea ce priveste natura intima si sacralitatea sexualitatii. Asta se petrece in scolile din Statele Unite de peste douazeci de ani, cu rezultate dezastruoase. De exemplu, in 1970, inainte de inceperea educatiei sexuale in scoli, numai o treime dintre adolescentele insarcinate erau singure; astazi sunt singure doua treimi. In acest sens, congresmanul William Dannemeyer scrie in cartea lui "Umbra pe pamant", ca exista o relatie directa intre sumele cheltuite de fiecare stat al SUA cu educatia sexuala din scoli si rata sarcinilor nedorite in randul adolescentilor. Statele care cheltuie cele mai mici sume cu educatia sexuala au si cele mai reduse statistici privind cazurile de sarcina. 

Promotorii contraceptivelor pentru minori pretind ca acestea ajuta la reducerea cazurilor de sarcina la adolescenti. Totusi, un studiu privind tinerele singure, cu varste intre 15 si 19 ani si care au intretinut relatii sexuale, arata ca odata cu cresterea activitatii sexuale creste si posibilitatea de sarcina, desi ele folosesc in mod constant contraceptive. Ineficienta majoritatii contraceptivelor (in special la tineri) este principala cauza a acestui fenomen si, cu cat e mai mare numarul de tineri care folosesc contraceptive, cu atat e mai mare si numarul "accidentelor", ceea ce duce la si mai multe avorturi. O treime din numarul total de avorturi care au loc anual in S.U.A. (aproximativ 1,5 milioane) au loc la tinere sub 18 ani. In ultimii 30 de ani au fost omorati prin avort 35 de milioane de americani, adica o data si jumatate populatia Romaniei. 
Expertul in probleme ale populatiei, Jacqueline Kasun, autoarea cartii "Razboiul impotriva populatiei", a studiat informatiile furnizate chiar de organizatia Planned Parenthood si a ajuns la urmatoarea concluzie: "Statele Unite, care ofera acces la programe de controlul nasterii finantate de guvern, inregistreaza cele mai numeroase cazuri de sarcina in randul adolescentelor - nasteri si avorturi". Kasun arata ca Statul California, care ofera minorilor contraceptive si intreruperi de sarcina fara consimtamantul parintilor si care aloca mai multi bani decat oricare alt stat al SUA pentru contraceptive, inregistreaza cele mai multe avorturi la adolescente si locul doi la cazurile de sarcina la adolescente. 
Pentru a combate problema sarcinilor la adolescente, exista clinici de stat in SUA (inclusiv in multe scoli) care ofera minorilor consultatii privind controlul nasterilor si chiar contraceptive gratuite, fara consimtamantul sau cunostinta parintilor. Foarte multe scoli din SUA continua sa implementeze programe de educatie sexuala care includ instructiuni despre folosirea contraceptivelor, vizand copii tot mai tineri, in ciuda faptului ca toata lumea stie ca aceasta e un adevarat dezastru. 
Cei care continua sa promoveze aceste programe pretind ca, oferind copiilor si adolescentilor instructiuni detaliate despre actul sexual si despre cum pot fi evitate consecintele acestuia, ei ii invata pe tineri sa nu intretina relatii sexuale (?!). E ca si cum ai spune ca ii poti invata pe tineri in detaliu cum se folosesc toate drogurile, le explici senzatiile placute generate de acestea, ii inveti cum sa le foloseasca pentru a evita consecintele negative si dupa aceea speri ca ei nu le vor folosi. 
Dr. Louise Tyrer de la filiala Planned Parenthood din New York recunoaste ca mai mult de doua treimi dintre avorturile care au loc anual in SUA sunt un rezultat al ineficientiei contraceptivelor. 
Desigur, pe masura ce ei vor continua sa promoveze contraceptivele si sa le puna la dispozitia tinerilor, va exista si mai multa promiscuitate, in special daca se ofera si intreruperi de sarcina fara stirea parintilor, asta in caz de esec al contraceptivelor folosite. 
Chiar Planned Parenthood, ale carei materiale "educationale" exista in multe scoli din lume, recunoaste intr-o revista proprie ca "desi tot mai multi tineri folosesc contraceptive si cu o mai mare persistenta ca mai inainte, totusi numarul de sarcini in afara casatoriei continua sa creasca." 

Profesorul Kingsley Davis, membru al consiliului de administratie al organizatiei pro-contraceptie si pro-avort "Zero Population Growth" (Zero crestere a populatiei) a declarat: "Ironia e ca cresterea numarului de nasteri nelegitime a avut loc exact atunci cand utilizarea contraceptivelor era considerata mai respectabila si mai generalizata". 
Nu este, deci, surprinzator, ca aceste programe hedoniste de educatie sexuala (care includ instructiuni despre utilizarea contraceptivelor) sunt departe de orice valoare morala, distrug castitatea si modestia copiilor nostri si ii incita sa intretina relatii sexuale premaritale. Acesta este motivul pentru care in SUA in fiecare an un milion de adolescente raman insarcinate si 2,5 milioane de adolescenti contracteaza boli cu transmitere sexuala (BTS), care au ca rezultat sterilitatea si chiar decesul. 
Recent, filiala locala a Planned Parenthood din Statul Massachusetts a initiat o campanie de presiuni pentru a determina Consiliul Educational al Statului sa includa "educatia sexuala" ca obiect obligatoriu de studiu in programa analitica. Practic, Planned Parenthood a solicitat ca educatia sexuala sa fie obligatorie in toate scolile de stat din Massachusetts. 
Desi programele analitice individuale pot diferi de la o regiune la alta, "educatia sexuala generala" include instructiuni despre prezervative si utilizarea lor, dispozitive si medicamente contraceptive, medicamente care induc avortul, avort si homosexualitate. Aceste programe pot eventual mentiona si cuvantul "abstinenta", insa doar pentru a discredita conceptul. Abstinenta nu este nicidecum recomandata ca standard al compotamentului sexual uman.
Desi Consiliul Educational din Massachusetts a respins solicitarile Planned Parenthood, aceasta nu a adus si inchiderea cazului. Dupa ce a esuat cu presiunile la nivel de stat, Planned Parenthood intentioneaza sa-si concentreze acum eforturile la nivel local, facand presiuni asupra comitetelor scolare.
De unde obsesia aceasta a PP pentru programe obligatorii de educatie sexuala? Sa aruncam o privire asupra componentei financiare a afacerii: in 1997-1998, membrii Planned Parenthood au beneficiat de un contract de 15.224 dolari pentru "instruirea" profesorilor din Boston in ale educatiei sexuale. Un raport intern al Planned Parenthood, ajuns in posesia unei organizatii crestine, arata ca "educatia joaca un rol direct in crearea de clienti pentru clinicile de planificare familiala ale PP filiala Massachusetts", asigurand astfel "stabilitatea financiara a acesteia."

Statisticile actuale demonstreaza esecul total al acestor programe, nu numai in Statele Unite, ci in lumea intreaga, in ceea ce priveste reducerea cazurilor de sarcina sau a numarului de adolescenti activi sexual. In ultimii 20 de ani activitatea sexuala premaritala aproape s-a dublat la adolescentii din SUA (The Miami Herald, 5 ianuarie 1991). Statele Unite, tara cu cele mai multe contraceptive, inclusiv pentru minori si fara acordul parintilor, inregistreaza cele mai numeroase cazuri de sarcina la adolescente din lumea industrializata (International Dateline, septembrie 1991).

O alta tara industrializata in care educatia sexuala a esuat este Suedia, locul de nastere al "revolutiei sexuale". Mai intai au fost introduse cursurile de educatie sexuala in scoli (intre 1938 si 1988 - 51 de ani de educatie sexuala). Apoi a fost legalizata contraceptia, homosexualitatea si avortul. In 1955, din cauza numarului foarte mare de adolescente insarcinate si boli venerice, educatia sexuala a devenit obligatorie, in 1975 guvernul oferind gratuit intreruperi de sarcina pana in saptamana a 18-a, indiferent de motiv. In lumina (intunericul?) acestei situatii, un raport guvernamental din 1985 sublinia preocuparea si dezamagirea autoritatilor privind liberalizarea sexuala din ultimii ani. Suedia a inceput sa dea inapoi, asa cum vor trebui sa faca si celelalte tari mai devreme sau mai tarziu. 
E trist ca aceste greseli s-au raspandit si in tarile mai putin dezvoltate si vin acum si in Romania, prin intermediul organizatiilor care promoveaza controlul nasterilor. 
Nu putem vorbi de educatie sexuala in scoli fara a mentiona organizatiile anti-viata si anti-crestine (gen Planned Parenthood) care promoveaza contraceptia si avortul, inclusiv pentru minori fara cunostinta sau acordul parintilor. Planned Parenthood a reusit sa-si introduca materialele "educationale" in multe scoli din intreaga lume. Filosofia lor hedonista si materialista sta la baza majoritatii cursurilor de educatie sexuala predate in scoli. In plus, aceste cursuri au fost copiate de UNESCO, ale carei programe sunt eufemistic denumite "educarea populatiei" si au aceeasi filosofie ca Planned Parenthood. 

Credinciosi fondatoarei lor, Margaret Sanger, Planned Parenthood si afiliatii lor din toate tarile continua sa raspandeasca azi aceeasi filosofie hedonista si materialista bazata pe umanismul ateist si relativism moral. Conform Planned Parenthood (PP), nu exista valori absolute cum ar fi Cele 10 Porunci. PP le spune copiilor ca sexualitatea nu implica deloc aspecte morale bune sau rele, ei trebuind pur si simplu sa exploreze toate aspectele si sa traga singuri concluziile dupa aceea, chiar daca acestea difera de principiile morale pe care le-au invatat de la parinti. PP a definit familia ca fiind relatia care exista intre doi oameni care traiesc impreuna, definitie care aseaza relatiile homosexuale pe acelasi nivel cu casatoria. In ghidul lor de educatie sexuala, Planned Parenthood afirma ca valorile sunt principii si credinte pe care ni le cream singuri si care se schimba cu timpul, important fiind ca fiecare sa decida pentru sine care-i sunt valorile, indiferent de ce spun altii. Mesajul pe care il transmite aceasta organizatie cursantilor de la orele de educatie sexuala este acela ca fiecare persoana are dreptul sa intretina relatii sexuale cu oricine si ca partenerul depinde numai de preferintele sexuale ale persoanei in cauza. 
Planned Parenthood ii invata pe minori ca normele si considerentele morale au prea putin de-a face cu sexualitatea. A le vorbi tinerilor despre sexualitate si contraceptive fara a le vorbi si despre morala inseamna a-i face sa-si piarda bunul simt si sa vada avortul ca o solutie in caz de esec al contraceptiei. 

Nu sunt impotriva faptului ca tinerii trebuie sa aiba informatii despre relatiile sexuale, dar ceea ce se preda actualmente in scolile din Occident NU ESTE educatie sexuala. Atat timp cat orice valori morale si de bun-simt sunt date la o parte, rezultatul este o degringolada sexuala fara limite, iar statisticile vorbesc de la sine.
Mentalitatea libertina despre relatiile sexuale prinde tot mai mult teren si in Romania. Este la moda a eticheta castitatea si cumpatarea drept "principii invechite, de pe vremea bunicii." In ceea ce priveste credinta, "eu am credinta mea, in inima", dar Dumnezeul "din inima" e atat de mic si de bine pitit, incat nici nu se mai vede.

Ce principii au avut insa bunica si bunicul? Ce viata au putut trait ei, avand asemenea principii ca baza?
Tuturor ne place sa citim prin reviste relatari despre batranei care s-au casatorit la 20, respectiv 18 ani, si care traiesc si acum fericiti in nu-stiu-ce sat, avand 80-90 de ani. Copiii si nepotii vin mereu la ei de Craciun, iar ei sunt multumiti ca au trecut cu bine peste greutatile vietii.
Am vrea si noi sa avem o casnicie fericita ca a lor. Pe de alta parte, nu vrem sa avem parte de povesti de genul celor citite in revistele "Povesti adevarate" sau "Povestea mea". Asa ceva e un vis urat pentru oricine.
Cei doi batranei au avut o viata fericita tocmai pentru ca s-au bazat pe acele principii considerate de noi azi ca "invechite". Tinerii de azi ar vrea si libertinaj sexual, si fericire la maturitate si batranete. Ori, asa ceva nu se poate. Cum iti asterni la tinerete, asa dormi la maturitate.
Relatiile sexuale incepute la varste fragede, in afara casatoriei, fac ca la momentul casatoriei cei doi sa nu mai aiba nimic intim de oferit unul altuia si nici acel sentiment al unicitatii casniciei lor. "Ce fac cu tine am mai facut si cu alta/altul." Rezultatul e un plictis fatal si, in final, divortul si permanenta goana dupa ceva nou.

Blazarea multor tineri din ziua de azi se datoreaza libertinajului practicat in toate aspectele vietii, libertinaj propovaduit si de asa-zisa "educatie sexuala". La 20 de ani ei sunt deja plictisiti de viata, cauta senzatii noi in droguri, alcool si experiente sexuale aberante si, dupa ce totul devine "fumat", sunt internati pentru boli psihice sau se sinucid.
Dumnezeu nu se lasa batjocorit: libertinajul practicat de om se intoarce impotriva lui. Daca nu crezi in Dumnezeu nu inseamna ca El nu exista. Negarea realitatii nu duce la anularea ei. Dumnezeu e tot acolo, iar libertinajul sexual e un continuu afront la adresa Lui. Mai devreme sau mai tarziu cei care se conduc dupa principii "moderne" ajung fata in fata cu Dumnezeu si cu consecintele faptelor lor.

Dar ce e modern in a avea relatii sexuale la 15 ani sau a trai impreuna fara a fi casatorit? Acestea sunt lucruri vechi de cand lumea. Modern si nou e cu adevarat a NU face ce face lumea de cand se stie, iar Fiul lui Dumnezeu - Iisus Hristos - a venit tocmai pentru a ne arata un nou mod de viata. 


Sursa: http://provita.org.ro/index.php?dir=2.Documentatie/1.Articole%20si%20studii/contraceptie/
Share
 

Citeste articole similare cu acesta

Banner

Apel: Sprijina centrul de consiliere al Pro-Vita Bucuresti!

Sprijina centrul de consiliere al Pro Vita Bucuresti!- Centrul pentru consilierea in criza de sarcina si post-avort. Consiliere in sarcina nedorita - Esti insarcinata? Iti lipseste sprijinul?

Asociatia Pro-Vita iti ofera gratuit servicii de consiliere si sprijin pentru ducerea la bun sfarsit a sarcinii.

Pe lista activitatilor permanente ale Pro-Vita Bucuresti se afla si consilierea in criza de sarcina si post-avort - clic aici pentru detalii (aici vezi si adresele altor centre de consiliere din Bucuresti sau din alte orase ale Romaniei).

Aceasta activitate este una care cere specializare si dedicare, asa incat am decis sa oferim consilierei noastre un angajament ferm prin contract de munca. Astfel, ea se va putea concentra cat mai mult si fara alte obligatii profesionale asupra acestei parti esentiale din lucrarea noastra.
Apelam si la voi pentru a sprijini centrul de consiliere al Pro-Vita Bucuresti, contribuind printr-o donatie pentru salariul lunar al consilierei noastre.

Asociatia Pro Vita pentru Nascuti si Nenascuti - Filiala Bucuresti - ProVitaBucuresti.ro


insarcinata info Suntem aici pentru tine Tu nu esti singura Sanatate si viata pentru mame si copii Ajutam mamele si copiii 1INSARCINATA.INFO - SUNTEM AICI, PENTRU TINE - Tu nu esti singura.

In fiecare zi informam si ajutam femeile insarcinate sa depaseasca dificultatea unei sarcini neasteptate.
Centrul Vietii - Centrul de Sarcina - Consiliere si Sprijin
Info Sarcina: Centru de informare si sanatate pentru toate femeile insarcinate aflate in dificultate.
VIATA ESTE UN DAR, O BINECUVANTARE DE LA DUMNEZEU. [ Sanatate si viata pentru mame si copii. ]

TELVERDE INFO SARCINA - TELEFONUL VIETII: 0800 800 116 (Apel cu tarif normal in orice retea.)
Pentru sprijin, SUNA sau trimite SMS si te sunam noi.

Detalii la:

* Insarcinata.info

* Insarcinata.info/servicii

* Insarcinata.info/informatii

* Insarcinata.info/echipa

* Insarcinata.info/ajuta-o-mama

* Insarcinata.info/contact

SALVEAZA O VIATA! AJUTA MAMA SI COPILUL! EI DEPIND DOAR DE TINE.

- Insarcinata.info/ajuta-o-mama

TELVERDE CENTRU DE CONSILIERE - TELVERDE INFO SARCINA - 0800 800 116

Centru de informare si sanatate a sarcinii ce initiaza si desfasoara in Romania activitati medicale sustinute de o echipa de specialisti pe diverse domenii de activitate: Psihologie, Psihoterapie, Medicina, IT, Marketing, Comunicare, Fundraising, Management, Drept, Economie.

Intr-o societate civilizata consideram ca accesul la sanatate este un drept pentru fiecare cetatean, indiferent de varsta, categorie sociala, mediu de provenienta sau venit. O femeie insarcinata are nevoie cu atat mai mult de un sprijin real, pe intreaga perioada a sarcinii, mai ales cand societatea actuala nu incurajeaza natalitatea prin legi, beneficii sau sprijin material substantial in perioada de dificultate financiara a mamei.

Echipa noastra a salvat, de cand si-a inceput activitatea si pana in prezent 973 de mame si 721 de copii. Proiectul nostru de sanatate si viata pentru mame si copii se sustine doar prin donatii. Ajuta-ne sa continuam! Cu doar 10 € pe luna, poti salva o viata.
Depindem in mod direct de modul in care oamenii se implica si se responsabilizeaza pentru o societate sanatoasa. Noi te ajutam sa intelegi care sunt activitatile noastre si iti prezentam punctual cheltuielile si rezultatele noastre.

Centrul Telverde are nevoie de ajutorul tau pentru a-si continua activitatea de a salva vieti. Fiecare viata merita salvata.
Pentru a ajunge la fiecare mama in parte, noi cheltuim 10 € lunar, iar pentru a sprijini o mama si copilul ei, cheltuim 40 € lunar.
O intreaga societate are beneficii directe din sustinerea vietii si protejarea mamei si a copilului. Toate societatile civilizate se coresponsabilizeaza pentru protejarea celor mai fragili, mai mici si mai neajutorati. Ajuta mama si copilul! Depind doar de tine.

Costuri Echipa Consilieri – 1500 €/luna
Costuri Comunicare – 900 €/luna
Costuri Centrul Sfanta Teodora – 400 €/luna
Costuri Total = 2800 €/luna brut, din care se platesc impozite CAS catre Stat

Avem nevoie urgenta pentru acoperirea cheltuielilor pentru urmatoarele 3 luni. 2800 €/luna * 3 = 8400 €

- Insarcinata.info/campaigns/telverde-centru-de-consiliere

Insarcinata.info este un proiect de sanatate si viata pentru mame si copii al Asociatiei Pro Vita pentru Nascuti si Nenascuti, filiala Bucuresti - ProVitaBucuresti.ro


Copiii nenascuti sunt fiinte umane, sunt oameni - Dovada, poze, marturii.
Cum arata un copil la 12 saptamani: Noah copil de 12 saptamani (din momentul conceptiei) - Uimitoarea fotografie cu Noah (sarcina pierduta, avort spontan la 12 saptamani si 5 zile - 20.02.2014) arata UMANITATEA COPILULUI NENASCUT.
Cum arata un copil la 12 saptamani: Noah copil de 12 saptamani (din momentul conceptiei) - Uimitoarea fotografie cu Noah (sarcina pierduta, avort spontan la 12 saptamani si 5 zile - 20.02.2014) arata UMANITATEA COPILULUI NENASCUT.

Vezi poza mai mare: Noah, copilul nenascut de 12 saptamani - Fotografie 799x522 pixeli

Stunning photo of Noah, miscarried at 12 weeks, shows humanity of unborn - LifeSiteNews.com

- Stunning photo of Noah, miscarried at 12 weeks, will amaze you - LiveActionNews.org

- 6 copii ale caror vieti modifica datele dezbaterilor despre avort - StiriPentruViata.ro

- Cum arata un copil la 12 saptamani. Fotografii si marturii tulburatoare despre sase bebelusi avortati (avort spontan - pierderi ale sarcinii, nasteri premature: Noah - 12 saptamani si 5 zile, Adelaide Caines - 24 saptamani, Walter Joshua Fretz - 19 saptamani, Nathan Isaiah - 13 saptamani si 4 zile, Christian Buchanan [Mama lui Christian, Lacey, a realizat aceasta inregistrare video de pe YouTube prin care a transmis povestea lor. Oamenii i-au spus sa faca avort sau s-au intrebat de ce nu a făcut acest lucru cand au vazut handicapul lui Christian. Dar Lacey a fost mereu convinsa ca Christian – si toti ceilalti copii – sunt valorosi, in ciuda oricarei afectiuni, handicap sau circumstanta dificila cu care ei sau parintii lor s-ar putea confrunta. Christian a aratat lumii ca fiecare copil merita o sansă la viata.], David Raphael - 6 saptamani) - GanduriDinIerusalim.com

- 10 lucruri uimitoare care se intampla la copii inainte de nastere - 10 amazing things that happen to babies before birth - LiveActionNews.org


Clinicile de Avorturi, Planificare Familiala ("PLANNING FAMILIAL") si serviciile pentru "Sanatatea Reproducerii" DEMASCATE! 

[investigatii sub acoperire - inregistrari video, cu camera ascunsa le puteti vedea mai jos]
Clinicile de AVORTURI, Planificare Familiala ("PLANNING FAMILIAL") si serviciile pentru "SANATATEA REPRODUCERII" sunt DEMASCATE! - Investigatii sub acoperire - inregistrari video, cu camera ascunsa de catre Centrul pentru Progres Medical (CPM) - Center for Medical Progress (CMP)Trafic cu organele copiilor avortati (ucisi prin avort - AVORT sau "intreruperea sarcinii" = PRUNCUCIDERE) sau organele copiilor nascuti vii (avort prin nastere-partiala) si apoi ucisi in urma prelevarii (zdrobirii, sfaramarii si taierii corpului copilasilor [COPII FIIND INCA VII] in sau in afara uterului mamei) de tesuturi si organe (inima, ficat, plamani, timus, ochi, tesut nervos [creier, maduva spinarii], picioare si maini [pentru muschi], etc.), astfel tesuturile si organele "prelevate, luate" in scopuri de "cercetari stiintifice" sunt vandute ilegal (traficate) pentru "testarile clinice" ["clinical trials"] de medicamente, de produsele cosmetice, pentru "cercetari in regenerarea celulara" cu sau fara celule stem, etc., vanzarea organelor copiilor avortati (sau ucisi in sau in afara uterului in urma luarii tesuturilor si organelor) se face catre: companiile BioTech - Biotechnology [StemExpress, Novogenix, ABR (ADVANCED BIOSCIENCE RESOURCES, INC - Advanced BioScience Laboratories, Inc (ABLinc): Advancing Vaccines and BioTherapeutics), etc.] sau BigPharma (companiile din Marea Industrie Farmaceutica si Cosmetica), la universitati, etc.

Investigatiile au fost facute sub acoperire cu camera ascunsa pe o perioada de 3 ani (2012 - 2015) de catre Centrul de Progres Medical (The Center for Medical Progress). http://www.CenterForMedicalProgress.org

"PROFIT" - Banii obtinuti Ilicit de catre Planned Parenhood din [Traficul de] Organe si Tesuturi ale Copiilor Avortati - Lantul de clinici Planned Parenthood, clinici de Avorturi (si servicii de "Planificare Familiala", "Planning Familial", "Sanatatea Reproducerii") DEMASCATE!

"PROFIT" - Planned Parenthood's Illicit Moneymaking From Baby Body Parts - Abortion clinics, "Family Planning Clinics" and "Reproductive Health Services" EXPOSED!

Video: Published on Jan 5, 2016


Vezi mai mult despre minciunile Clinicilor de Avorturi, Planificare Familiala ("Planning Familial") si serviciile pentru Sanatatea Reproducerii ("Educatie Sexuala" - "Sexual Education", "Drepturile Reproducerii" - "Reproductive Rights", "Drepturile Sexuale" - "Sexual Rights", etc.) la:

- Clinicile de Planificare Familiala DEMASCATE ! - Cabinetele de Planificare Familiala (Planning Familial) DEMASCATE ! - Family planning clinics EXPOSED ! - Planned Parenthood EXPOSED ! - Investigarea minciunilor medicale si de manipulare cu camera ascunsa!


Campanie de panotaj - Pro Vita Bucuresti

Campania de panotaj "Cu totii am fost odata embrioni."

Martie 2012: Tema de anul acesta este "Cu totii am fost odata embrioni".
 TU. EU. NOI TOTI. AM FOST ODATA EMBRIONI. Protejeaza viata! Spune NU avortului! - Campania de panotaj - foto panou - Martie 2012 - Pro Vita Bucuresti


Campania de panotaj "Avortul opreste o inima care bate!" a inceput

ACTUALIZARE 30 martie 2011: Primul panou a fost deja decorat si se afla la intersectia intre Bd. Libertatii si Calea 13 Septembrie, vis-a-vis de Palatul Parlamentului (vezi foto). Locatia a fost aleasa pentru a atrage atentia alesilor nostri. Simultan cu montarea panoului, toti parlamentarii romani in functie au primit o informare cu privire la desfasurarea "Marsului pentru viata" 2011.

In zilele urmatoare vor fi decorate si alte panouri.
Va multumim mult pentru sprijinul acordat si asteptam in continuare donatiile voastre pentru a continua campania!

Martie 2011: Tema campaniei publicitare outdoor 2011 este "Avortul opreste o inima care bate".

Avortul opreste o inima care bate! - Campania de panotaj a inceput - foto panou - Martie 2011 - Pro-Vita Bucuresti
 
Detalii despre campaniile de panotaj Pro-Vita (Pentru Viata - Pro-Life) la: www.ProVitaBucuresti.ro

MARSUL PENTRU VIATA - Pentru viata, pentru femeie, pentru familie
MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI SI REPUBLICII MOLDOVA
Sambata 25 martie 2017

Marsul Pentru Viata (Pro Vita) in Romania si Republica Moldova 2017: Ajuta mama si copilul! Ei depind de tine. - Vino la Marsul Pentru Viata (Pro-Vita, Pro-Life) sambata 25 martie 2017!Comunicat de presa Marsul pentru viata 2017 – „Ajuta mama si copilul! Ei depind de tine” (Asociatia Studenti Pentru Viata)

In 25 martie 2017, in Romania si Republica Moldova se va organiza Marsul pentru Viata 2017 "Ajuta mama si copilul! Ei depind de tine".
In Romania, Marsul pentru Viata se afla la editia a VII-a (2017).

Mars Pentru Viata in Bucuresti, sambata 25 martie 2017, ora 12:30 Parcul Unirii. Traseu: Parcul Unirii - Parcul Tineretului.
Marsul pentru Viata din Bucuresti in 2017 este organizat de Asociatia Studenti pentru Viata (SPV).

- Descarca de aici MATERIALE PROMO cu Marsul pentru Viata: LOGO, AFIS EDITABIL, foto de profil / cover Facebook, PANCARTE pe care le poti printa pentru mars - Asociatia Studenti Pentru Viata

- Reportaj – Patriarhia sprijina Marsul pentru viata 2017 „Ajuta mama si copilul! Ei depind de tine” (Asociatia Studenti Pentru Viata)

- Sinodul BOR (Bisericii Ortodoxe Romane), declaratie publica in sprijinul Marsului pentru viata 2017 "Ajuta mama si copilul! Ei depind de tine" (Asociatia Studenti Pentru Viata)
Pentru orasele in care se desfasoara si detalii (ziua, ora, trasee, contacte) despre Marsul pentru Viata din Romania si Republica Moldova vedeti: MarsulPentruViata.ro

„Marsul pentru Viata” este un eveniment care se desfasoara anual, concomitent, in mai multe orase din Romania, in jurul datei de 25 martie (sarbatoarea „Buna Vestire”) si este organizat de asociatii ale societatii civile care compun miscarea pro vita (pentru viata, pro life). 

Scopul este afirmarea dreptului la viata pentru toate fiintele umane incepand cu momentul conceptiei si totodata sustinerea familiei traditionale si a valorilor acesteia, temelia unei societati solide si sanatoase.

25 Martie - Sarbatoarea Buna Vestire, cea mai veche sarbatoare a Maicii Domnului (25 Martie - Ziua Femeii Crestine si Mamei Crestine)

25 Martie - Ziua Internationala a Copilului Conceput, a Copilului Nenascut

March  25th - International Day of Conceived Child, of the Unborn Child


MARSUL PENTRU VIATA - Pentru viata, pentru femeie, pentru familie
MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI SI REPUBLICII MOLDOVA
Sambata 26 martie 2016

Vino la Marsul pentru Viata!
MARSUL PENTRU VIATA 2016 - Pentru viata, pentru femeie, pentru familie - Vino la marsul pentru Viata! - MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI SI REPUBLICII MOLDOVA.

MARSUL PENTRU VIATA 2016 - Pentru viata, pentru femeie, pentru familie - Vino la marsul pentru Viata! - MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI SI REPUBLICII MOLDOVA.

In 26 martie 2016, in Romania si Republica Moldova se va organiza Marsul pentru Viata 2016 "Pentru viata, pentru femeie, pentru familie".
In Romania, Marsul pentru Viata se afla la editia a VI-a (2016).

Mars pentru Viata in Bucuresti, 26 martie 2016 la ora 14:00, se porneste din Parcul Unirii.
Marsul pentru Viata din Bucuresti in 2016 este organizat de Asociatia Studenti pentru Viata (SPV).


"In perioada 1 - 31 martie, in Romania si Republica Moldova va avea loc Luna pentru viata 2016 - Pentru viata, pentru femeie, pentru familie, avand ca punct culminant Marsul pentru viata 2016 - Pentru viata, pentru femeie, pentru familie, organizat sambata, 26 martie a.c. (...)" - Comunicatul Marsului pentru viata 2016 din 29 februarie 2016 (Comunicat de presa Asociatia Studenti pentru Viata)

Dragi prieteni ai familiei si ai vietii, in saptamana 21-26 martie au loc ultimele evenimente din "Luna pentru Viata", culminand, sambata, in peste 100 de orase din Romania si Basarabia [Republica Moldova] cu "MARSUL PENTRU VIATA" editia 2016. Va rugam sa participati! (Asociatia PRO VITA Bucuresti)


(...)
Cel mai probabil, ca oricarei femei in criza de sarcina, gandul iti fuge la avort - scap de "problema".

DAR AVORTUL NU TE FACE NEINSARCINATA, CI MAMA UNUI COPIL MORT
Pentru ca maternitatea nu incepe dupa nastere, ci din momentul conceptiei. Ca si paternitatea. Dar probabil ca el neaga ca este deja tata.

Stii ca avortul opreste inima copilului care bate de la 18 zile din momentul conceptiei [ inima copilului incepe sa bata la 18 zile de la conceptie, si la 21 de zile pompeaza sange prin sistemul circulator inchis ]. Si ca, dupa avort, femeile plang in fiecare an si se gandesc cati ani ar fi avut copilul lor daca l-ar fi nascut. Plang cand vad alti copii de acea varsta. (...)

Draga mea, nu esti singura! Si poti alege viata copilului tau! (...) E viata din viata ta! El te iubeste! Cu fiecare copil, un inger vine in lume!

(Extras din: SCRISOARE CATRE O FEMEIE IN CRIZA DE SARCINA - fluturas Asociatia Studenti pentru Viata, Marsul pentru Viata 2016)

 


MARSUL PENTRU VIATA - Fiecare viata este un dar
MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI SI REPUBLICII MOLDOVA
Sambata 21 martie 2015

Vino la Marsul pentru Viata!

MARSUL PENTRU VIATA 2015 - Fiecare viata este un dar. - Vino la marsul pentru Viata! - MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEIMARSUL PENTRU VIATA 2015 - Fiecare viata este un dar. - Vino la marsul pentru Viata! - MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI - In peste 60 de orase din Romania
MARSUL PENTRU VIATA 2015 - Fiecare viata este un dar. - Vino la marsul pentru Viata! - MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI - 3In Romania, Marsul pentru Viata se afla la editia a V-a (2015). Pana in prezent sunt anuntati organizatori in peste 60 de orase din Romania si, in premiera, in Republica Moldova, la Chisinau si Orhei.

Pentru alte orase si detalii (ziua, ora, trasee, contacte) despre Marsul pentru Viata din Romania vedeti: MarsulPentruViata.roMARSUL PENTRU VIATA 2015 - Fiecare viata este un dar. - Vino la marsul pentru Viata! - MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI - In peste 60 de orase din Romania - Traieste Pentru Viata - Live For Life - vertical
Afis: Marsul pentru Viata 2015 - Fiecare viata este un dar - rezolutie mare 1787x2526 - vertical (afisul de mai sus este in rezolutie 509x720 pixeli maxim)

Pentru alte orase si detalii (ziua, ora, trasee, contacte) despre Marsul pentru Viata din Romania vedeti: MarsulPentruViata.ro


MARSUL PENTRU VIATA IN ROMANIA
Sambata 22, Duminica 23 martie 2014

Vino la marsul pentru Viata!
Adoptia, o alegere nobila. - MARSUL PENTRU VIATA 2014 - Vino la marsul pentru Viata! - MARS PENTRU RESPECTREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI

Marsul pentru Viata in Bucuresti:

MARSUL PENTRU VIATA 2014 in Bucuresti - Vino la marsul pentru Viata! - MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI

Pentru alte orase si detalii (ziua, ora, trasee, contacte) despre Marsul pentru Viata vedeti: MarsulPentruViata.ro sau MarsulPentruViata.blogspot.com.

Revista Pentru Viata - Adoptia o Alegere Nobila - Nr. 2, primavara - Martie 2014 - Marsul pentru Viata


Revista Pentru Viata - Barbatul si femeia, egali si complementari - Nr. 3, toamna 2014


Revista Pentru Viata:
- Revista Pentru Viata - Iubeste-i pe amandoi! - Nr. 1 - Primavara 2013 - Marsul pentru Viata

- Revista Pentru viata - Adoptia o Alegere Nobila - Nr. 2 - Primavara 2014 - Marsul pentru Viata

- Revista Pentru Viata - Barbatul si femeia, egali si complementari - Nr. 3, Toamna 2014

 


Asuma, ajuta, adopta! - MARSUL PENTRU VIATA

Vino pe 23 martie 2013 la marsul pentru Viata!

MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI

Asuma, ajuta, adopta! - MARSUL PENTRU VIATA - Vino pe 23 martie la marsul 2013 pentru Viata! - MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI

Marsuri asemanatoare au avut loc in alte 29 de orase ale Romaniei (2013). La Bucuresti, dar si la Timisoara, Cluj, Iasi, Buzau, Oradea, Tulcea - ca sa numim doar cateva dintre localitati - s-a desfasurat cel mai mare eveniment public in apararea vietii din Romania.

Marsul pentru Viata (March for Life), Bucuresti, 2013 - Reportaj TVRiMarsul pentru Viata
este cel mai mare eveniment pro-life din Romania
. Pe 23 Martie ii asteptam alaturi de noi pe toti cei care cred ca dreptul la viata este unul dintre drepturile fundamentale ale omului, iar dragostea si compasiunea fata de o mama si copilul ei reprezinta cea mai frumoasa forma de implicare sociala si civica.
Daca pretuiesti o femeie, pretuieste si copilul ei. Daca vrei sa ajuti o femeie, ajuta si copilul ei. Daca iubesti o femeie, iubeste si copilul ei.

Iubeste-i pe amandoi! Asuma, ajuta, adopta.
Vino pe 23 Martie la Marsul pentru Viata.

Implicati-va!
Contactati colectivele locale de organizare!
Mai multe detalii despre Marsul pentru Viata din Romania la:
- MarsulPentruViata.ro sau MarsulPentruViata.blogspot.com

Revista Pentru Viata - Iubeste-i pe amandoi! - Nr. 1, primavara - Martie 2013 - Marsul pentru Viata


Descarca fisierul (4 MB)
Pentru a salva pe calculatorul dumneavoastra fisierul, dati click dreapta pe link si apoi alegeti "Save Target As ..." sau "Save Link As ..."

Marsul pentru Viata - sambata 24 martie 2012 in Romania (mars national in 19 orase si 2 sate: Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Oradea, Tg. Mures, Satu Mare, Pitesti, Resita, Falticeni, Deva,...), duminica 25 martie 2012 in Bruxelles, Belgia si in alte tari...
- Marsul pentru Viata, anticorp intr-o societate bolnava - 24 Martie 2012 - ProVitaBucuresti.ro
- Marsul pentru Viata 2011 - 26 Martie 2011 - ProVitaBucuresti.ro
- www.facebok.com/provitabucuresti

Prima editie a "Marsului pentru Viata" in Bucuresti desfasurat pe 26 martie 2011
(vezi si galeria foto, inregistrarea video)


O stire despre Marsul pentru Viata de sambata 26 martie 2011 publicata in portalul LifeNews.com
"The provita movement in Romania is thriving in order to follow closely its more experienced colleagues from Western Europe; this year, for the first time, the “March for Life” will turn into a large scale event, scheduled for Saturday, 26th of March 2011..."
http://www.lifenews.com/2011/03/22/romania-pro-life-march-for-life-coming-up-in-three-cities/

Marsul pentru Viata - duminica 24 martie 2013 in Bruxelles, Belgia

March for Life - Marche pour la Vie - Mars Voor het Leven - Bruxelles, Belgium - Pro Life


Mars pentru Viata in Madrid (Spania) si Slovacia:

Last February 50 pro-life associations announced a march to be held in Madrid on Saturday, 26 March 2011 to celebrate International Pro-life Day - www.sialavida25m.org

MADRID, Spain, March 28, 2011 (LifeSiteNews.com) – An estimated 150,000-plus pro-lifers gathered to celebrate life and protest a new abortion law in Madrid on Sunday.  Hundreds of others marched in over 80 Spanish cities, including Barcelona, Oviedo, Zaragoza and Las Palmas, and internationally on March 25 as part of recognition for the International Day of the Unborn Child.

(...)

“We have the power of our vote,” said Dr. Joya, ”the scientific, legal and moral right on our side.”
For photographs of the march from Spain, click here.

Biggest campaign which is in progress in this days. More can see on www.25marec.sk (in slovak only)

Marsul pentru Viata - vineri 22 ianuarie 2016 in Washington, D.C., USA si duminica 24 ianuarie 2016 in Paris, Franta
March for Life - Friday January 22, 2016 Washington, D.C., USA - MarchForLife.org

PRO-LIFE AND PRO-WOMAN Go Hand-in-Hand

PRO-VIE ET PRO-FEMME vont main dans la main

PRO-VITA (PENTRU-VIATA) SI PRO-FEMEIE merg mana in mana

PRO-LIFE AND PRO-WOMAN Go Hand-in-Hand - March for Life in America, USA - PRO-VITA (PENTRU-VIATA) SI PRO-FEMEIE merg mana in mana - Mars pentru Viata in America, USA - MarchForLife.orgPRO-LIFE AND PRO-WOMAN Go Hand-in-Hand - March for Life in America, USA - PRO-VITA (PENTRU-VIATA) SI PRO-FEMEIE merg mana in mana - Mars pentru Viata in America, USA - MarchForLife.org - 2

En marche pour la Vie - Dimanche 24 Janvier 2016 Paris, France - EnMarchePourLaVie.fr

LA MARCHE POUR LA VIE est mobilisée contre le dérèglement bioéthique La bioéthique est l'éthique de la vie - la défense de la vie - est la morale de la science en général et de la médecine en particulier. La bioéthique est l'éthique dans les relations avec les autres êtres vivants.  MARCH FOR LIFE is mobilized against deregulation, disruption of bioethics Bioethics is the ethics of life - the defense of life - is the moral of science in general and medicine in particular. Bioethics is ethics in relationships with other living beings.  MARSUL PENTRU VIATA este mobilizat impotriva dereglarii, perturbarii bioeticii Bioetica reprezinta etica vietii - apararea vietii - este morala a stiintei in general si a medicinei in special. Bioetica este etica in relatiile cu fiintele vii.LA MARCHE POUR LA VIE est mobilisée contre le dérèglement bioéthique
La bioéthique est l'éthique de la vie - la défense de la vie - est la morale de la science en général et de la médecine en particulier. La bioéthique est l'éthique dans les relations avec les autres êtres vivants.

MARCH FOR LIFE is mobilized against deregulation, disruption of bioethics
Bioethics is the ethics of life - the defense of life - is the moral of science in general and medicine in particular. Bioethics is ethics in relationships with other living beings.

MARSUL PENTRU VIATA este mobilizat impotriva dereglarii, perturbarii bioeticii
Bioetica reprezinta etica vietii - apararea vietii - este morala a stiintei in general si a medicinei in special. Bioetica este etica in relatiile cu fiintele vii.


Marsul pentru Viata in alte tari

March for Life - Canada
March for Life - USA
Rally for Life - Irlanda
Mars voor het Leven - Olanda
Marsch für's Läbe - Elvetia
Marsch für das Leben - Germania
Mars voor het Leven - Marche pur la Vie - Belgia
Marche pur la Vie - Franta
Si a la Vida - Spania
Marcia per la Vita - Italia
Mars pentru Viata - Slovacia


PRO-VITA - PENTRU VIATA - POUR LA VIE - PRO LIFE Romania

Viata incepe in momentul conceptiei

PRO LIFE

Life begins at conception

POUR LA VIE

La vie commence à la conception


silenced-pro-life-marsul-tacerii-1-iunie-2010-pro-vita-bucuresti Pe data de 1 Iunie 2010, Pro Vita Bucuresti organizeaza "Marsul Tacerii". Un mars pentru dreptul la viata al copilului nascut si nenascut.

Copiii si mamele lor au nevoie de sprijinul nostru. Problemele sunt multe dar nu avortul este solutia.

 


Copiii nenascuti nu pot striga si nici nu pot raspunde daca-si doresc sau nu viata. Suntem acolo pentru cei care nu pot face nimic pentru a se apara. 

Punctul de intalnire va fi in parcul Tineretului, intrarea de la cluburile de tenis Livone (intre gura de metrou Brancoveanu si Cimitirul Catolic) la ora 17:00.

Detalii la: http://www.provitabucuresti.ro/activitati/manif-conf/219-marsultacerii2010

 


Invitam pe toti crestinii carora le pasa de viitorul acestei natiuni sa semneze si sa raspandeasca Declaratia de la Timisoara !

Declaratia de la Timisoara a fost finalizata si lansata in 20 martie 2010.

Detalii la: http://www.alianta-familiilor.ro/decl_timisoara.php

Multumim tuturor care s-au implicat in redactarea declaratiei.

the-pill-kills-protest-the-pill-sat-jun-5-2010-PKwide5

CAT COSTA UN AVORT?
O VIATA UMANA, O VIATA A UNEI PERSOANE, O VIATA A UNUI OM!

COMBIEN UN AVORTEMENT?
UNE VIE HUMAINE,  LA VIE D'UNE PERSONNE, UNE VIE D'UN HOMME!

HOW MUCH DOES AN ABORTION COST?
A HUMAN LIFE, A LIFE OF A PERSON, A LIFE OF A MAN!

Without the right to life... All other rights are meaningless - Pro-Life Women - Pro-Life Campaign - Fara dreptul la viata... Toate celelalte drepturi sunt lipsite de sens - Femei Pro-Vita (Pentru Viata) - Campanie Pro-Vita (Pro-Life) - ProLifeCampaign.ie


Without the right to life... All other rights are meaningless
Pro-Life Women - Pro-Life Campaign

Sans le droit à la vie... Tous les autres droits sont dénués de sens
Femmes Pour la Vie  - Campagne Pour la Vie

Fara dreptul la viata... Toate celelalte drepturi sunt lipsite de sens
Femei Pro-Vita (Pentru Viata) - Campanie Pro-Vita (Pro-Life)

PRO LIFE

Life begins at conception

POUR LA VIE

La vie commence à la conception

PRO-VITA - PENTRU VIATA - POUR LA VIE - PRO LIFE Romania

Viata incepe in momentul conceptiei

Sus

Copyright © 2018 Adevarul despre Avort.
Copyright © 2018 Adevarul despre Avort.Reproducerea sub orice forma, in intreg sau parte, a materialelor, este permisa si incurajata si poate fi facuta in conditiile acestei licente, adica doar in scopuri non-comerciale si trebuie sa fie insotita de citarea sursei. Modificarea materialelor preluate este interzisa. Respectarea conditiei de "fair use" (utilizare cinstita) este obligatorie.
 

Avortul pe scurt...

C A R T E

Indrumarul-medical-si-crestin-despre-viata-al-Federatiei-Organizatiilor-Ortodoxe-Pro-Vita-din-Romania-Autori-Dr.Christa-Todea-Gross,-Preot-prof.-dr.-Ilie-Moldovan-Editura-Renasterea-2008-Coperta-1

Cartea de bioetica medicala si crestina: Indrumarul medical si crestin despre viata al Federatiei Organizatiilor Ortodoxe Pro-Vita din Romania - Autor: Dr. Christa Todea-Gross, Preot prof. dr. Ilie Moldovan - Editura Renasterea, Cluj-Napoca, 2008
Cartea este scrisa pe intelesul tuturor, nu trebuie sa ai anumite cunostinte medicale ca sa intelegi ce scrie in ea.
Descarcare / Download Carte - GRATUIT

Marketing pentru genocid
Cartea isi propune sa contribuie la prezentarea cat mai clara a originilor, mijloacelor si scopurilor urmarite de "industria avorturilor". Intr-adevar, cand vorbim despre avort vorbim si despre o industrie - despre o imensa afacere, cu implicatii si sustineri puternice in guverne si in institutiile supra-nationale, globaliste - care are ca "obiect de activitate" si mijloc de obtinere a profitului uciderea copiilor nenascuti.


Marketing pentru genocid - Editura Nepsis 2009

Marketing pentru genocid - Editura Nepsis 2009

AVORTUL: Ultima exploatare a femeilor - BARBATII L-AU IMPUS. BARBATII DOMINA PRIN EL. BARBATII IL POT COMBATE. - Brian E. Fisher - Editura ProValori Media - 2014 (prima ed) - ABORTION: The Ultimate Exploitation of Women - MEN STARTED IT. MEN OPPRESS WITH IT. MEN CAN END IT. - Brian E. Fisher - 2013

AVORTUL: Ultima exploatare a femeilor - BARBATII L-AU IMPUS. BARBATII DOMINA PRIN EL. BARBATII IL POT COMBATE. - Brian E. Fisher - Editura ProValori Media - 2014

Titlu original:
ABORTION: The Ultimate Exploitation of Women - MEN STARTED IT. MEN OPPRESS WITH IT. MEN CAN END IT. - Brian E. Fisher - 2013
AbortionExploitsWomen.com

Descarcare / Download Carte - GRATUIT la:
- AVORTUL: Ultima exploatare a femeilor

Pornografia maladia secolului XXI - Virgiliu Gheorghe - Editura Prodromos, Asociatia pentru apararea familiei si copilului - 2011 (prima editie)

Pornografia maladia secolului XXI - Virgiliu Gheorghe - Editura Prodromos, Asociatia pentru apararea familiei si copilului - 2011 (prima editie)
Descarcare / Download Carte - GRATUIT la:
- Pornografia maladia secolului XXI (21)

Pentru mai multe carti, brosuri, afise, pliante Pro-Vita, etc. click aici

"Raspunsul la criza unei sarcini este eliminarea crizei, nu a copilului."  (Jeannie W. French)
Pentru ca exista intotdeauna un motiv pentru a alege viata!

"The response to crisis pregnancy is to eliminate the crisis, not the child." (Jeannie W. French)
Because there's always a reason to choose life!

"Ca Tu ai zidit rarunchii mei Doamne, Tu m-ai alcatuit in pantecele maicii mele." (Psalmul 138, verset 13 - Biblia)

"Quia Tu possedisti renes meos suscepisti me de utero matris meae." (Psalmul 138:13 - Biblia vulgata sau Vulgata in latina - Latin Vulgate Bible)

"That You built my reins Lord, You knit me together in my mother's womb." (Psalm 138, verse 13 - Bible)

"Orice tara care accepta avortul nu isi invata oamenii sa iubeasca, ci ii invata sa foloseasca orice violenta pentru a obtine ceea ce vor."  (Maica Tereza de Calcutta)

"Any country that accepts abortion is not teaching its people to love, but to use any violence to get what it wants." (Mother Teresa of Calcutta)

"Avortul omoara constiinta si distruge pacea.” (Maica Tereza de Calcutta)
"Abortion kills consciousness and destroy peace." (Mother Teresa of Calcutta)

"Numarul de avorturi arata starea morala a unei natiuni." (Patriarhul Chiril al Rusiei)
"Number of abortions show moral status of a nation." (Patriarch Kirill of Russia)

"Calea de realizare a binelui comun si a pacii este inainte de toate respectul fata de viata umana.” (Papa Benedict al XVI-lea)
"The way to achieve the common good and peace is above all respect for human life." (Pope Benedict XVI)

"Fara dreptul la viata, nici un alt drept nu poate avea inteles." (Ronald Reagan)
"Without the right to life, no other right can not be understood." (Ronald Reagan)


Una din activitatile proiectului „Rupe Tacerea” este diseminarea unor marturii personale despre impactul nefast al avortului in viata celor afectati. Toate marturiile sunt veridice. Multumim persoanelor care au fost de acord sa fie filmate pentru curajul de care au dat dovada, expunandu-se public in incercarea de a rupe tacerea din jurul unui subiect atat de delicat si dificil de abordat oriunde in lume, dar mai cu seama in Romania. -  Un proiect derulat de Asociatia Pro-vita pentru Nascuti si Nenascuti filiala Bucuresti.


Veau sa aflu! - Programul educational "Vreau sa aflu!" - Scop: Formarea unei perspective responsabile fata de relatiile sexuale; sprijinirea dezvoltarii personale prin constructia unor principii solide despre sexualitate, valorile morale si sociale. - Pro Vita Bucuresti - ProVitaBucuresti.ro
Veau sa aflu! - Programul educational "Vreau sa aflu!" - Scop: Formarea unei perspective responsabile fata de relatiile sexuale; sprijinirea dezvoltarii personale prin constructia unor principii solide despre sexualitate, valorile morale si sociale.

Strigatul mut. Afla adevarul despre avort!

Cultura Vietii - Blog de promovare a valorilor vietii - Pro Vita - Pro Life

CulturaVietii.ro - Stiri, informatii si analize pro-vita si pro-familie - Temele de interes ale blogului provita: bioetica (etica vietii si etica medicala - avort, reproducere asistata, handicap, contraceptie, fertilizare in vitro - FIV, etc.), eutanasie, sinucidere asistata, transplant de organe, handicap, clonare, inginerie genetica, celule stem, casatorie, familie, sexualitate, adoptie, demografie, prostitutie, trafic de persoane, homosexualitate, casatorie intre persoane de acelasi sex, politica, legislatie, etc. - toate dintr-o perspectiva conservatoare, in sens religios dar si al stiintelor juridice, politice si filosofice.

MEDICI PENTRU VIATA - In apararea vietii umane, din prima clipa. - MediciPentruViata.ro
"Medicii pentru viata" isi propun apararea vietii umane in toate stadiile sale, din momentul conceptiei pana la moartea naturala, in conformitate cu juramintele si deontologia medicale autentice.

Canal video Pro-Vita:
ProvitaTV.ro este un canal video dedicat filmelor documentare de interes pentru cei care sustin valorile pro-vita si manifesta interes pentru bioetica. Filmele abordeaza subiecte precum respectul pentru viata, avortul, eutanasia, reproducerea asistata, transplantul de organe, handicapul, clonarea, ingineria genetica, terapia cu celule stem etc.

Pro Vita Bucuresti pe Vimeo

Pro Vita Bucuresti pe Youtube

Ghid legislativ pentru familie si parinti Pro Vita Bucuresti

Alaturati-va initiativei
"UNUL DINTRE NOI"
pentru a strange 1 MILION de semnaturi in 2013
Unul dintre noi - One of Us
Alaturati-va initiativei "UNUL DINTRE NOI" pentru a strange 1 MILION de semnaturi in 2013 - Unul dintre noi - One of Us

Start in initiativa cetateneasca europeana „Unul dintre noi” - CulturaVietii.ro

Imi vaccinez fetita contra HPV?

Asociatia Provita - Filiala Bucuresti va ofera un material informativ despre vaccinul impotriva papilomavirusului uman (HPV).
Descarca pliantul de aici

 
DONEAZA - Ajutorul tau conteaza!

Asociatia Pro-Vita pentru nascuti si nenascuti - Filiala Bucuresti a Asociatiei mama din Valea Plopului si Valea Screzii, Jud. Prahova (zona Valenii de Munte circa 110 km de Bucuresti)

Asociatia "Pro-Vita pentru nascuti si nenascuti" - Filiala Bucuresti a Asociatiei mama din Valea Plopului si Valea Screzii, Jud. Prahova (zona Valenii de Munte circa 110 km de Bucuresti) unde sunt si asezamintele de plasament familial Pro-Vita conduse de preotul Nicolae Tanase.


Valea Plopului 418 Orphans on Facebook - Voluntari in Romania pentru a ajuta copii orfani (si copii salvati de la avort) din asezamintele de plasament familial Pro-Vita din Valea Plopului si Valea Screzii, Jud. Prahova

Alianta Familiilor din Romania - AFR - Pentru familii adevarate si puternice.
 
Coalitia pentru Familie - CoalitiaPentruFamilie.ro

Filantropia Bisericii Ortodoxe
Filantropia Bisericii Ortodoxe - Harta cu activitatea social-filantropica, centrele social-filantropice si medicale ale Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) - Patriarhia Romana

Harta cu activitatea social-filantropica, centrele social-filantropice si medicale ale Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) - Patriarhia Romana - map.Patriarhia.ro

"Cel ce iubeste pe Domnul a iubit mai-nainte pe aproapele sau" (Sfantul Ioan Scararul)

Anti-Abortion Campaigns

International Pro-Life, Anti-Abortion Campaigns

PRO-LIFE AND PRO-WOMAN Go Hand-in-Hand - March for Life in America, USA - PRO-VITA (PENTRU-VIATA) SI PRO-FEMEIE merg mana in mana - Mars pentru Viata in America, USA - MarchForLife.org

PRO-LIFE AND PRO-WOMAN Go Hand-in-Hand - March for Life in America, USA - PRO-VITA (PENTRU-VIATA) SI PRO-FEMEIE merg mana in mana - Mars pentru Viata in America, USA - MarchForLife.org - 2PRO LIFE + PRO WOMEN go hand in hand - PRO LIFE CAMPAIGN - March For Life - Friday January 22nd 2016 in Washington DC, USA - MarchForLife.org

MARCHE POUR LA VIE - Dimanche 24 Janvier 2016 Paris, France
ETAT D'URGENCE: 600 AVORTEMENTS PAR JOUR - SA VIE EST MENACEE, PROTEGEONS-LA!

MARCHE POUR LA VIE - Dimanche 24 Janvier 2016 - ETAT D'URGENCE: 600 AVORTEMENTS PAR JOUR - SA VIE EST MENACEE, PROTEGEONS-LA! - JOURNEE DE L'ENFANT A NAITRE - ENGAGEZ-VOUS POUR LA DEFENSE DE LA VIE! - EnMarchePourLaVie.fr & ChoisirLaVie.fr

JOURNEE DE L'ENFANT A NAITRE - ENGAGEZ- VOUS POUR LA DEFENSE DE LA VIE! - EnMarchePourLaVie.fr & ChoisirLaVie.fr

En marche pour la Vie - Dimanche 13 Janvier 2013 Paris, France - EnMarchePourLaVie.fr

Grande Marche nationale pour le respect de la vie - Dimanche 22 Janvier 2012 Paris, France - EnMarchePourLaVie.fr

Marche pour la Vie - Paris - Dimanche 17 janvier 2010 - Marsul pentru Viata 2010 - Pro-Vite, Pro-Vita
Patruzeci de mii de manifestanti pentru viata, la Paris (2010)
O delegatie romana de la Asociatia Pro-Vita Bucuresti a participat, pentru a treia oara consecutiv, la Marsul pentru Viata de la Paris, cea mai mare manifestare europeana de acest fel.

Provita Bucuresti a participat la cel mai important eveniment prolife european
- Marche pour la Vie - Paris 2009 - CIVITAS

O declaratie de dragoste fata de viata: Marsul de la Paris 2010 - ProVitaBucuresti.ro

Anti-Abortion Campaign by EnMarchePourLaVie.fr

Marche pour la Vie - Bruxelles - L'avortement dechire sa vie - Il y a toujours une autre solution - MarchePourLaVieBruxelles.org

Anti-Abortion Campaign by MarchePourLaVieBruxelles.org

March for Life 2010 - Washington DC - Friday, January 22nd 2010 - Marsul pentru Viata 2010 - Pro-Life, Pro-Vita

Marsul Pentru Viata 2010 - Pro-Life, Pro-Vita - March for Life 2010 - Washington DC 22 Jan 2010
Anti-Abortion Campaign also by: StopTheAbortionMandate.com


URGENT ALERT - MARCH 2010

PRESIDENT OBAMA WILL TRY TO PUSH THROUGH PRO-ABORTION HEALTHCARE LEGISLATION

 Truth about Abortion - A part of the information from this Romanian Pro-Vita (Pro-Life) movement site is put on the international, global version of Pro-Life movement site: TruthAboutAbortion.org