Victima a violentei in familie?
 Daca esti insarcinata si victima a violentei in familie, sau daca partenerul te preseaza sa faci avort, impotriva vointei tale, aici gasesti ajutor:
- Institutii active in prevenirea si combaterea violentei in familie

- Adaposturi pentru victimele violentei in familie

Ultimele articole

Campanii Anti-Avort

Alege Viata !
NU iti ucide bebelusul !

Alege viata ! NU iti ucide bebelusul ! - Campanie Anti Avort - Campanie Pro-Vita - Pentru Viata - Pro-Life

Dreptul la Viata -
Spune NU avortului
Dreptul la Viata ! Spune NU Avortului - Campanie Anti Avort - Campanie Pro-Vita - Pentru Viata - Pro-Life


International Anti-Abortion Campaigns

The Pill Kills - Pilula Ucide
The Pill Kills - The Pill Kills Women - The Pill Kills Unborn Babies - Pilula (anticonceptionala, contraceptiva hormonala, etc.) Omoara Femeile - Pilula Omoara Copii Nenascuti - Campanie Pro Life - Pro Vita - Pentru Viata
- The Pill Kills Women -
Pilula (anticonceptionala, contraceptiva, hormonala, etc.) Omoara Femeile
- The Pill Kills Babies -
Pilula Omoara Copii Nenascuti

A two-minute video overview of abortion. What it is, who it affects, how it is performed, why it happens, and why it is unjust.
A two minute video overview of abortion. A two-minute video overview of abortion. What it is, who it affects, how it is performed, why it happens, and why it is unjust. Anti Abortion Campaign by Abort73.com - Campanie Pro Life - Pro Vita - Pentru Viata
The graphic portions of this video have been obscured through pixelization. For an unfiltered look at what abortion actually does to the most helpless members of the human community, visit Abort73.com.
Anti-Abortion Campaign by Abort73.com

The Truth Trucks -
The Truth about Abortion -
Adevarul despre Avort

Where are the Truth Trucks now ? - OperationRescue.org - The Truth about Abortion - Campanie Pro Life - Pro Vita - Pentru Viata
The Truth Trucks - Anti-Abortion Campaign by OperationRescue.org

Mai multe campanii din Romania, dar si internationale, de informare, consiliere si ajutor: Campanii Anti-Avort, pliante Pro Vita, brosuri, carti, Pentru Viata - Pro Life - Choose Life ! - Alege Viata ! Nu iti ucide bebelusul ! Consiliere, Ajutor - femei in criza de sarcina, pre si post avort, familii...

Mesaje pe Twitter

Utilizatori online

Avem 85 vizitatori online
Reglementarile privind avortul in tarile Uniunii Europene Imprimare
Avort - Ce spune Mass-media
Scris de Administrator   
Joi, 04 Septembrie 2008
Vizualizări: 19038

NOTA INTRODUCTIVA
Din punct de vedere al legislatiei privind avortul, tarile UE se impart in 3 grupe.

In prima grupa se afla Malta, Irlanda si (practic) Polonia, la care se adauga Irlanda de Nord, aflata in componenta Marii Britanii.

- Malta opreste cu desavarsire avortul, in ciuda presiunilor uriase din partea ONU si UE care solicita modificarea legislatiei.

- In Irlanda, avortul este oprit cu exceptia cazului in care mama este in pericol de a se sinucide, insa guvernul si Biserica Catolica incearca sa inchida si aceasta “portita”.

- In Polonia si Irlanda de Nord, teoretic se poate apela la avort daca sarcina a aparut in urma unui viol, incest, daca fatul are malformatii grave sau daca viata si sanatatea mamei sunt puse in pericol; practic insa, atat reglementarile specifice cat si sprijinul dat de stat in asistarea femeilor care intentioneaza sa apeleze la intreruperile de sarcina reduc pana aproape de nesemnificativ numarul avorturilor. De ex. in cazul Poloniei, rata avorturilor este foarte redusa (in anul 2002 s-au facut 3 avorturi /10 000 de nasteri).

Grupul al doilea include statele in care se pot face avorturi in anumite conditii, mai relaxate: Cipru, Insulele Feroe (teritoriu danez), Finlanda, Luxemburg, Spania, Portugalia (inca!; vezi mai jos amanunte) si Marea Britanie.


- Avortul motivat de situatia sociala si materiala dificila este permis practic doar in Marea Britanie (care ar trebui mai degraba inclusa in grupul al treilea) si Finlanda.

- In Feroe se cere si consimtamantul sotului, daca femeia este casatorita.

- In Luxemburg, femeia trebuie consiliata cu privire la alternative si trebuie sa astepte 7 zile pana la avort. Tot aici “obiectiile de constiinta”, in general din motive religioase, sunt frecvente.

In grupul al treilea se afla restul statelor UE, in care avortul este disponibil “la cerere”. Din acesta fac parte tari foste comuniste cu exceptia Poloniei (tarile Baltice, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Ungaria) care aveau o astfel de legislatie inca din vremea “cortinei de fier” (lucru explicabil intrucat prima tara din lume care a legalizat avortul a fost URSS, in 1922) sau tari cu veche traditie democratica si liberala in care asa-numitele “libertati individuale” sunt fundamentale - Belgia, Olanda (in acestea a fost legalizata si “eutanasia”), Germania, Franta, Suedia, Danemarca. Tot aici se include si Italia.

- In Germania, Ungaria, Belgia este obligatorie sau optionala si asigurata gratuit, consilierea pre- si chiar post-avort; In Germania se fac chiar incercari pentru a determina femeia insarcinata sa nu avorteze (modificari legislative determinate de scaderea catastrofala a natalitatii).

- In Italia, “obiectia de constiinta” din cauze religioase intervine in cazul multor medici solicitati sa intrerupa sarcini.

- In Austria factorul material este unul important, avortul costand destul de mult si fiind accesibil practic doar in marile orase. In alte state interventia este gratuita, costurile fiind acoperite de la bugetul de stat (Olanda, Danemarca, Estonia).

- Acordul parintilor in cazul in care femeia insarcinata este minora este cerut in Italia, Grecia, Portugalia, Slovenia, Slovacia.

- In Italia si Olanda se impune o perioada “de gandire” de cateva zile inainte de interventie.

- In Cehia si Slovacia nu se pot face 2 intreruperi de sarcina la mai putin de 6 luni distanta, decat daca femeia are peste 35 de ani sau a nascut de 2 ori.

Tot in aceasta grupa se includ Grecia, unde legislatia a fost relaxata de curand, si Romania, ultima fiind un caz special (singura tara in care regimul comunist a interzis avortul, din 1967 pana in 1989) si tragic totodata (cea mai mare rata a avorturilor din UE, lipsa aproape totala a oricaror restrictii, lipsa consilierii).

In tarile unde avortul este disponibil “la cerere”, limita de varsta a sarcinii pana la care se pot efectua interventii este, in general, saptamana 12, cu exceptia Sloveniei (sapt. 10) a Romaniei (sapt. 14) si a Suediei (sapt. 18).

REGLEMENTARILE PRIVIND AVORTUL IN TARILE UNIUNII EUROPENE - TABEL SINTETIC

Reglementarile privind avortul in tarile Uniunii Europene

AUSTRIA
Disponibilitate: la cerere.
Limita sarcinii: primele 3 luni – in practica adesea inainte de saptamana 12.
Conditii: consultatie medicala obligatorie. Avortul este permis dupa saptamana 12, daca exista un serios pericol ce poate afecta sanatatea fizica si mentala a femeii; daca exista riscul sa se nasca un copil cu defecte grave fizice si mentale, sau daca mama are sub 14 ani.
In practica, existenta disponibilitatii financiare a femeii este un factor important. E dificil pentru o femeie sa mearga pentru avort in afara Vienei si a altor orase mari; putini doctori realizeaza intreruperi de sarcina in practica privata in mediul rural.

BELGIA
Disponibilitate: la cerere.
Limita sarcinii: saptamana 12.
Conditii: femeia trebuie sa afirme ca este intr-o “stare de stress”. Avortul este permis in orice stadiu de dezvoltare a sarcinii, daca 2 medici sunt de acord ca exista un risc sever asupra sanatatii mamei sau copilul are o boala “extrem de grava si incurabila”.
Femeia trebuie sa primeasca consiliere timp de cel putin 6 zile inaintea procedurii, consiliere ce trebuie sa fie realizata de un medic intr-o institutie specializata, cu resurse de informatii specifice.

BULGARIA
Disponibilitate: la cerere.
Limita sarcinii: saptamana 12.
Conditii: intre saptamanile 12 si 20, avortul este permis numai daca femeia sufera de o boala dovedita si cunoscuta, ce poate pune in primejdie viata ei sau a copilului.
Dupa saptamana 20, avortul este permis numai daca viata mamei este in pericol sau fatul are malformatii grave.

CIPRU
Disponibilitate: in anumite conditii.
Limita sarcinii: saptamana 28.
Conditii: avortul este permis pentru a salva viata femeii sau pentru a-i pastra sanatatea fizica si mentala; in caz de viol sau incest; daca copilul, dupa toate probabilitatile, se va naste cu handicap serios.
ONU afirma ca, desi nu este specificat in lege, avortul este realizat in practica pana in saptamana 28 de sarcina.
Certificarea a 2 doctori inainte de intreruperea sarcinii este obligatorie, pentru toate motivele exceptand violul – cand este nevoie de certificarea politiei. Avortul se face gratuit in cazul femeilor asistate social.
Oricine este implicat in realizarea de avorturi ilegale este pasibil de 7 ani de inchisoare. O femeie care isi provoaca avort este pasibila de aceeasi pedeapsa. In practica, intreruperile de sarcina sunt adesea realizate din motive sociale si economice.

REPUBLICA CEHA
Disponibilitate: la cerere.
Limita sarcinii: saptamana 12.
Conditii: necesita consimtamantul femeii si autorizatia unui ginecolog. Dupa saptamana 12, sarcina poate fi intrerupta numai daca sanatatea sau viata mamei sunt in primejdie sau in caz de deteriorare a sanatatii fatului. Procedura trebuie sa fie autorizata de o comisie medicala si trebuie realizata intr-un spital. Terapeutic avortul este permis pana in saptamana 26.
Femeilor care au avut un avort nu le este permis altul in mai putin de 6 luni, in afara cazului cand au avut 2 nasteri sau sunt peste 35 ani, sau sarcina a rezultat in urma unui viol.
Nota: Numarul avorturilor oficial inregistrate in Republica Ceha a scazut cu aproximativ 2/3 in anii ‘90, in principal datorita cresterii utilizarilor pilulei “anticonceptionale” si a altor tipuri de contraceptive (in realitate, abortive hormonale, care ucid fatul pana in 14 zile).

DANEMARCA
Disponibilitate: la cerere.
Limita sarcinii: saptamana 12.
Conditii: dupa saptamana 12, daca sarcina nu prezinta un risc pentru viata femeii sau pentru sanatatea ei fizica sau mentala, avortul trebuie sa fie aprobat de un comitet format din 4 persoane.
Procedura poate fi realizata de un doctor intr-un spitat de stat sau intr-o clinica anexata la un spital.
Gratuit; costurile sunt suportate din bugetul public.
Avortul pentru persoanele nerezidente nu este permis, in afara de cazul cand cei in cauza “au o relatie speciala cu Danemarca”.

INSULELE FEROE
Disponibilitate: in anumite conditii.
Limita sarcinii: saptamana 16.
Conditii: daca exista un risc pentru viata femeii, in caz de viol sau risc sever de malformatii grave ale fatului. Daca femeia este casatorita se cere si consimtamantul sotului.

ESTONIA
Disponibilitate: la cerere.
Limita sarcinii: saptamana 12.
Conditii: Dupa saptamana 12, femeia trebuie supusa unei consultatii medicale si trebuie sa declare in scris motivul pentru care cere avortul.
Intreruperea de sarcina este permisa pana in saptamana 22 din motive de sanatate si din alte motive precise, incluzand sarcina la o varsta foarte frageda (sub 16 ani) sau la varsta prea inaintata (peste 45 ani).
O femeie care cere avort din alte motive decat cele medicale trebuie sa plateasca o suma mai mare.

FINLANDA
Disponibilitate: in anumite conditii.
Limita sarcinii: saptamana 24.
Conditii: Avorturile sunt permise pana in saptamana 12 pentru a salva viata femeii, pentru a nu-i afecta sanatatea mentala, pentru motive economice sau sociale sau in cazuri de viol sau incest.
Intre 12 si 20 de saptamani, daca exista risc asupra sanatatii fizice a femeii sau daca ea are mai putin de 17 ani.
Procedura poate fi realizata pana in saptamana 24 de gestatie, daca viata femeii este in pericol sau exista risc de malformatie a fatului.
Un avort trebuie autorizat de unul sau doi doctori pana in saptamana 12, sau de Colegiul Medicilor pentru sarcini pana in saptamana a 20-a.
Avortul este gratuit, acoperit din asigurarea de sanatate, dar femeia trebuie sa plateasca taxele pentru spitalizare.
Nota:Federatia Internationala pentru Planificare Familiala (International Planned Parenthood Federation) afirma ca avortul ilegal este foarte rar in aceasta tara.

FRANTA
Disponibilitate: la cerere.
Limita sarcinii: saptamana 12.
Conditii: Femeia trebuie sa sustina ca este intr-o “stare de stress” din cauza sarcinii. Dupa 12 saptamani, avorturile sunt permise numai daca sarcina pune in mod serios in pericol sanatatea femeii, sau daca exista risc ca copilul sa sufere de boli grave, cunoscute ca incurabile. In cazul acesta, doi doctori trebuie sa confirme riscul asupra sanatatii femeii sau fatului.
O fata insarcinata, cu varsta sub 16 ani, poate cere un avort fara a-si consulta parintii, dar trebuie sa fie insotita de un adult.
“Obiectiile de constiinta” permit specialistilor sa decline cererea de avort, dar ei trebuie sa informeze pacienta fara intarziere.

GERMANIA
Disponibilitate: la cerere.
Limita sarcinii: saptamana 12.
Conditii: Femeia trebuie sa primeasca consiliere adecvata timp de 3 zile inainte de avort. Consilierea este asigurata de stat si are scopul de a o informa pe femeie ca copilul inca nenascut are dreptul la viata, in incercarea de a o convinge sa duca sarcina la bun sfarsit.
Avortul nu este acoperit de asigurarile publice de sanatate, exceptie facand femeile cu venituri mici. Legea prevede penalitati pentru cetatenii care forteaza o femeie insarcinata sa realizeze un avort sau care conving o femeie insarcinata sa intrerupa sarcina pentru o rasplata materiala.

GRECIA
Disponibilitate: la cerere.
Limita sarcinii: saptamana 12.
Conditii: avorturile sunt permise pana in saptamana 19, in caz de viol sau incest si pana in saptamana 24 in cazul anomaliilor genetice ale fatului.
Avorturile trebuie realizate de catre un doctor ce profeseaza intr-o clinica privata sau intr-un spital.
Femeia insarcinata trebuie sa obtina o incuviintare scrisa de la parinti sau de la tutore, daca este minora.
Rapoartele OMS noteaza ca publicul nu este inca la curent cu noile legi si avorturile ilegale sunt inca frecvente.

UNGARIA
Disponibilitate: la cerere.
Limita sarcinii: saptamana 12.
Conditii: femeia trebuie sa beneficieze de consiliere pre-avort. O consultatie cu o asistenta medicala este obligatorie pentru a o informa pe femeia insarcinata despre contraceptie, cat si pentru a-i furniza asistenta daca femeia accepta sa duca sarcina la bun sfarsit.
Inainte de 1953 avorturile erau ilegale exceptie facand motivele de sanatate. In anul 1992 legea aduce in discutie “respectul pentru fetusi”, dar permite totusi avorturile.
Daca sarcina pune in pericol viata femeii, sau fatul prezinta malformatii ce ar face viata postnatala imposibila, avortul poate fi realizat oricand in timpul sarcinii.

IRLANDA
Disponibilitate: in conditii stricte.
Limita sarcinii: fara limita.
Conditii: permisa daca si numai daca viata femeii este in pericol (incluzand riscul de sinucidere).
Irlanda a modificat de 5 ori in ultimii 20 de ani legea avortului. Cea mai recenta varianta permite femeii sa faca avort daca ea ameninta ca se va sinucide – o scapare pe care guvernul si Biserica Catolica o doresc eliminata.
Femeile pot beneficia de consiliere si sfaturi, pot parasi tara pentru a face avort in alta parte; mai mult de 6000 de femei aleg anual sa faca avort in Marea Britanie.

ITALIA
Disponibilitate: la cerere.
Limita sarcinii: saptamana 12.
Conditii: in afara cazurilor de urgenta medicala, se impune o perioada de gandire de o saptamana. Un medic trebuie sa emita o adeverinta care confirma sarcina si cererea pentru avort, iar femeia trebuie sa ceara in scris intreruperea sarcinii.
Daca femeia insarcinata este minora, se cere autorizatia parintilor. Dupa saptamana 12 de sarcina, avortul este permis numai daca fatul are o deficienta genetica, sau pentru a apara sanatatea mentala si fizica a mamei. Avortul trebuie realizat intr-un spital public sau in conditii private autorizate – daca acolo exista personal dispus sa realizeze procedura.
Nota: Motivatii religioase si personale duc la “obiectii de constiinta” in cazul majoritatii medicilor carora li se solicita efectuarea de avorturi.

LETONIA
Disponibilitate: la cerere.
Limita sarcinii: saptamana 12.
Conditii: dupa primele 3 luni de gestatie este obligatorie o autorizatie speciala ce poate include motive non-medicale cum ar fi moartea sotului in timpul sarcinii, intemnitarea femeii insarcinate sau a sotului ei, divortul in timpul sarcinii, sarcina provenita dintr-un viol sau existenta in familie a unor copii cu malformatii.
Legile au fost liberalizate inca in timpul perioadei sovietice. Procedura trebuie realizata intr-un spital sau in alta unitate medicala autorizata in acest sens.

LITUANIA
Disponibilitate: la cerere.
Limita sarcinii: saptamana 12.
Conditii: Dupa saptamana a 12-a de sarcina trebuie sa se obtina o autorizatie speciala.
Legea privind intreruperea voluntara de sarcina s-a schimbat putin de la dobandirea independentei de URSS si este similara cu cea din Letonia.

LUXEMBURG
Disponibilitate: in anumite conditii.
Limita sarcinii: saptamana 12.
Conditii: Permisa in timpul primelor 12 saptamani pentru a salva viata femeii, pentru a-i apara starea de sanatate fizica sau mentala; pentru motive economice sau sociale in caz de viol sau incest sau malformatie genitala a fatului. Este obligatorie o perioada de reflectie de o saptamana; femeii insarcinate trebuie sa i se dea o brosura in care sa explice optiunile la avort.
Dupa saptamana 12, legea permite avortul numai daca exista o amenintare foarte serioasa la sanatatea femeii sau a copilului nenascut. Doi doctori calificati trebuie sa confirme in scris existenta amenintarii. Cand viata femei este in pericol iminent, avortul poate sa nu fie efectuat de un medic.
Nota: Multi medici din aceasta tara refuza sa faca avorturi pe considerente religioase si morale.

MALTA
Disponibilitate: nu este disponibil.
Conditii: avortul este interzis in orice imprejurare. Oricine realizeaza un avort – sau o femeie ce isi provoaca un avort sau incuviinteaza sa avorteze – risca inchisoarea intre 18 luni si 3 ani. Medicul, chirurgul, obstreticianul sau farmacistul care realizeaza avorturi este pasibil de inchisoare intre 18 luni si 4 ani si i se interzice sa-si mai exercite profesia pe tot parcursul vietii.
Nota: Guvernul si episcopii catolici au obiectat cu tarie in anul 2000 la sosirea in apropiere de Malta a sinistrei nave “Langenort”, supranumita “Corabia avorturilor”, apartinand fundatiei olandeze “Femei pe valuri” specializata in realizare de avorturi in apele internationale, ca “sprijin” pentru femeile din tarile in care intreruperea de sarcina este restrictionata.

OLANDA
Disponibilitate: la cerere.
Limita sarcinii: saptamana 13.
Conditii: este ceruta o perioada de gandire de 5 zile intre consultatia initiala si realizarea avortului. Avortul trebuie realizat intr-un spital sau o clinica licentiata. Avortul este permis dupa saptamana 13 (pana in saptamana 24) daca femeia afirma ca este intr-o stare de stress.
Nota: Din noiembrie 1984, femeile din Olanda au fost scutite de plata interventiei, care este suportata de la sistemul asigurarilor nationale de sanatate. Strainii care doresc sa faca avort in Olanda trebuie sa plateasca.

POLONIA
Disponibilitatea: in conditii stricte.
Limita sarcinii: saptamana 12.
Conditii: permis pentru a salva viata femeii, pentru a evita deteriorarea sanatatii fizice si mentale; in caz de viol sau incest; in caz de deteriorare a sanatatii fatului. Avortul trebuie sa fie realizat de un obstretician sau ginecolog ce a trecut un examen organizat la nivel national.
Dupa saptamana 12, avorturile sunt permise numai daca continuarea sarcinii pune in pericol viata sau sanatatea femeii insarcinate. Avortul trebuie realizat intr-un spital sau o clinica cu consimtamantul femeii insarcinate, sau al parintilor ori al tutorelui, daca femeia este minora.
Nota 1: Si in Polonia, acostarea “de avertizare”, in rada portului Gdnya, in 2003, a vasului “Langenort” (vezi mai sus la Malta) a starnit o opozitie puternica, in special in randul tineretului polonez si al clerului catolic.
Nota 2: Media anuala a avorturilor in Polonia este de 3 la 10 000 de nasteri, iar modelul acestei tari dovedeste ca neintemeiate temerilor pro-abortionistilor in ce priveste starea generala de sanatate in tarile in care avortul este restrictionat. Vezi articolul Altermedia « Modelul Poloniei in problema avortului »

PORTUGALIA
Disponibilitate: in anumite conditii.
Limita sarcinii: saptamana 16.
Conditii: permis pana in saptamana 12 de sarcina pentru a salva viata femeii sau pentru a-i pastra sanatatea mentala si fizica.
Avortul este permis pana in saptamana 16 in caz de viol sau alta infractiune cu caracter sexual si pana in saptamana 24 daca exista riscul nasterii unui copil cu o boala incurabila sau cu malformatii grave; acestea trebuie certificate de un doctor, altul decat cel care va realiza avortul.
Femeile sub 16 ani trebuie sa aiba consimtamantul sotului, parintilor, sau, in absenta lor, al unei rude. Avortul trebuie sa fie realizat intr-o clinica de stat sau particulara.
Nota: Dupa ce referendumul din februarie 2007 pe tema liberalizarii avortului a fost anulat pentru slaba participare la vot, guvernul socialist si-a declarat intentia de a legaliza avortul la cerere prin lege organica, profitand de majoritatea pe care o are in parlamentul tarii. Vezi articolul Altermedia « Portugalia: referendum anulat, ipocrizie fatisa »

ROMANIA
Disponibilitate: la cerere.
Limita sarcinii: saptamana 14.
Conditii: avortul se face la cererea si cu consimtamantul femeii intr-o institutie medicala acreditata sau intr-un cabinet medical. Avortul poate fi realizat si mai tarziu daca este absolut necesar din motive terapeutice, conform prevederilor legale.
Medicul care face avorturi ilegal risca suspendarea.

SLOVACIA
Disponibilitate: la cerere.
Limita sarcinii: saptamana 12.
Conditii: femeia trebuie sa faca o cerere scrisa. Avortul este permis daca au trecut cel putin 6 luni de la un avort anterior, exceptand cazul in care femeia are 2 copii sau are o varsta de peste 35 ani, sau in caz de viol.
Femeia trebuie sa primeasca consiliere pre-avort. Consimtamantul parintilor este cerut doar in cazul in care femeia are sub 16 ani; pentru minore cu varsta cuprinsa intre 16 si 18 ani doctorul trebuie sa-i informeze pe parinti ca femeia urmeaza sa faca un avort.
Avortul dupa saptamana 12 este permis numai pentru motive medicale si genetice sau in caz de viol ori alta infractiune sexuala.

SLOVENIA
Disponibilitate: la cerere.
Limita sarcinii: saptamana 10.
Conditii: dupa saptamana a 10-a de sarcina, este nevoie de o autorizatie speciala a unei comisii compuse dintr-un ginecolog/obstretician, un doctor generalist sau internist si un sociolog sau un psiholog.
Daca femeia este minora, este ceruta aprobarea parintilor sau a tutorelui ei, in afara de cazul cand ea a fost recunoscuta ca fiind pe deplin capabila sa-si castige existenta.

SPANIA
Disponibilitate: in anumite conditii.
Limita sarcinii: saptamana 22.
Conditii: avortul este permis pentru a se evita un risc serios asupra sanatatii fizice sau mentale a femeii, in primele 12 saptamani de sarcina. Daca sarcina este rezultatul unui viol, violul trebuie sa fie raportat la politie si avortul sa fie realizat in primele 12 saptamani de sarcina.
In caz de malformatie grava a fatului, 2 specialisti, printre care nu se poate afla si medicul care urmeaza sa realizeze avortul, trebuie sa certifice malformatia iar avortul trebuie sa fie realizat cel tarziu in a 22-a saptamana.
Toate avorturile trebuie sa fie raportate la autoritatea nationala pentru sanatate.

SUEDIA
Disponibilitate: la cerere.
Limita sarcinii: 18 saptamani.
Conditii: daca avortul este cerut intre saptamanile 12 si 18 de sarcina, femeia trebuie sa primeasca consiliere asupra procedurii, din partea asistentei sociale. Dupa saptamana 18, este obligatorie obtinerea permisiunii pentru avort de la Colegiul National pentru Sanatate si Asistenta Sociala.
Avortul trebuie sa fie realizat de un medic practicant licentiat, intr-un spital general sau alta unitate medicala acreditata, exceptand cazurile de urgenta. Costurile intreruperilor de sarcina sunt subventionate de guvern.
Nota: Autoritatile suedeze afirma ca avorturile ilegale au fost eradicate in aceasta tara.

MAREA BRITANIE
Disponibilitate: in anumite conditii.
Limita sarcinii: saptamana 24.
Conditii: avortul este permis in Anglia, Tara Galilor si Scotia pentru a salva viata femeii, ori din motive economice, sociale sau de sanatate. Doi medici practicanti autorizati trebuie sa certifice ca au fost indeplinite conditiile medicale pentru cererea femeii.
Avortul va fi realizat, exceptand cazurile de urgenta, intr-un spital apartinand serviciului national de sanatate, intr-o clinica particulara sau in alta unitate medicala acreditata in acest sens. Consimtamantul sotului nu este o conditie esentiala pentru realizarea avortului.
In Irlanda de Nord, nu se accepta avortul din motive economice sau sociale; trebuie ca sanatatea femeii sa fie in pericol.
Nota: Diferenta intre situatia din Marea Britanie si cea din Irlanda de Nord a aparut in anul 1967, cand Parlamentul unional a permis autoritatilor aflate pe atunci la Ulster sa nu adopte noile legi britanice. Sute de femei traverseaza in fiecare an marea pentru a face avorturi in Anglia.

---
Traducere, introducere, adaptare si adnotari de Asociatia Provita Bucuresti - www.provitabucuresti.ro, dupa un studiu BBC cu surse ONU si OMS.

Sursa: http://ro.altermedia.info/cultura-vietii/regulile-privind-avortul-in-tarile-uniunii-europene_6507.html

Alte surse:

- Brosura: Avortul si contraceptia http://www.avortulsicontraceptia.ro/arhiva/Brosura-Avortul-si-contraceptia-7-mai-2008.pdf

Share
 

Citeste articole similare cu acesta

Banner

Apel: Sprijina centrul de consiliere al Pro-Vita Bucuresti!

Sprijina centrul de consiliere al Pro Vita Bucuresti!- Centrul pentru consilierea in criza de sarcina si post-avort. Consiliere in sarcina nedorita - Esti insarcinata? Iti lipseste sprijinul?

Asociatia Pro-Vita iti ofera gratuit servicii de consiliere si sprijin pentru ducerea la bun sfarsit a sarcinii.

Pe lista activitatilor permanente ale Pro-Vita Bucuresti se afla si consilierea in criza de sarcina si post-avort - clic aici pentru detalii (aici vezi si adresele altor centre de consiliere din Bucuresti sau din alte orase ale Romaniei).

Aceasta activitate este una care cere specializare si dedicare, asa incat am decis sa oferim consilierei noastre un angajament ferm prin contract de munca. Astfel, ea se va putea concentra cat mai mult si fara alte obligatii profesionale asupra acestei parti esentiale din lucrarea noastra.
Apelam si la voi pentru a sprijini centrul de consiliere al Pro-Vita Bucuresti, contribuind printr-o donatie pentru salariul lunar al consilierei noastre.

Asociatia Pro Vita pentru Nascuti si Nenascuti - Filiala Bucuresti - ProVitaBucuresti.ro


insarcinata info Suntem aici pentru tine Tu nu esti singura Sanatate si viata pentru mame si copii Ajutam mamele si copiii 1INSARCINATA.INFO - SUNTEM AICI, PENTRU TINE - Tu nu esti singura.

In fiecare zi informam si ajutam femeile insarcinate sa depaseasca dificultatea unei sarcini neasteptate.
Centrul Vietii - Centrul de Sarcina - Consiliere si Sprijin
Info Sarcina: Centru de informare si sanatate pentru toate femeile insarcinate aflate in dificultate.
VIATA ESTE UN DAR, O BINECUVANTARE DE LA DUMNEZEU. [ Sanatate si viata pentru mame si copii. ]

TELVERDE INFO SARCINA - TELEFONUL VIETII: 0800 800 116 (Apel cu tarif normal in orice retea.)
Pentru sprijin, SUNA sau trimite SMS si te sunam noi.

Detalii la:

* Insarcinata.info

* Insarcinata.info/servicii

* Insarcinata.info/informatii

* Insarcinata.info/echipa

* Insarcinata.info/ajuta-o-mama

* Insarcinata.info/contact

SALVEAZA O VIATA! AJUTA MAMA SI COPILUL! EI DEPIND DOAR DE TINE.

- Insarcinata.info/ajuta-o-mama

TELVERDE CENTRU DE CONSILIERE - TELVERDE INFO SARCINA - 0800 800 116

Centru de informare si sanatate a sarcinii ce initiaza si desfasoara in Romania activitati medicale sustinute de o echipa de specialisti pe diverse domenii de activitate: Psihologie, Psihoterapie, Medicina, IT, Marketing, Comunicare, Fundraising, Management, Drept, Economie.

Intr-o societate civilizata consideram ca accesul la sanatate este un drept pentru fiecare cetatean, indiferent de varsta, categorie sociala, mediu de provenienta sau venit. O femeie insarcinata are nevoie cu atat mai mult de un sprijin real, pe intreaga perioada a sarcinii, mai ales cand societatea actuala nu incurajeaza natalitatea prin legi, beneficii sau sprijin material substantial in perioada de dificultate financiara a mamei.

Echipa noastra a salvat, de cand si-a inceput activitatea si pana in prezent 973 de mame si 721 de copii. Proiectul nostru de sanatate si viata pentru mame si copii se sustine doar prin donatii. Ajuta-ne sa continuam! Cu doar 10 € pe luna, poti salva o viata.
Depindem in mod direct de modul in care oamenii se implica si se responsabilizeaza pentru o societate sanatoasa. Noi te ajutam sa intelegi care sunt activitatile noastre si iti prezentam punctual cheltuielile si rezultatele noastre.

Centrul Telverde are nevoie de ajutorul tau pentru a-si continua activitatea de a salva vieti. Fiecare viata merita salvata.
Pentru a ajunge la fiecare mama in parte, noi cheltuim 10 € lunar, iar pentru a sprijini o mama si copilul ei, cheltuim 40 € lunar.
O intreaga societate are beneficii directe din sustinerea vietii si protejarea mamei si a copilului. Toate societatile civilizate se coresponsabilizeaza pentru protejarea celor mai fragili, mai mici si mai neajutorati. Ajuta mama si copilul! Depind doar de tine.

Costuri Echipa Consilieri – 1500 €/luna
Costuri Comunicare – 900 €/luna
Costuri Centrul Sfanta Teodora – 400 €/luna
Costuri Total = 2800 €/luna brut, din care se platesc impozite CAS catre Stat

Avem nevoie urgenta pentru acoperirea cheltuielilor pentru urmatoarele 3 luni. 2800 €/luna * 3 = 8400 €

- Insarcinata.info/campaigns/telverde-centru-de-consiliere

Insarcinata.info este un proiect de sanatate si viata pentru mame si copii al Asociatiei Pro Vita pentru Nascuti si Nenascuti, filiala Bucuresti - ProVitaBucuresti.ro


Copiii nenascuti sunt fiinte umane, sunt oameni - Dovada, poze, marturii.
Cum arata un copil la 12 saptamani: Noah copil de 12 saptamani (din momentul conceptiei) - Uimitoarea fotografie cu Noah (sarcina pierduta, avort spontan la 12 saptamani si 5 zile - 20.02.2014) arata UMANITATEA COPILULUI NENASCUT.
Cum arata un copil la 12 saptamani: Noah copil de 12 saptamani (din momentul conceptiei) - Uimitoarea fotografie cu Noah (sarcina pierduta, avort spontan la 12 saptamani si 5 zile - 20.02.2014) arata UMANITATEA COPILULUI NENASCUT.

Vezi poza mai mare: Noah, copilul nenascut de 12 saptamani - Fotografie 799x522 pixeli

Stunning photo of Noah, miscarried at 12 weeks, shows humanity of unborn - LifeSiteNews.com

- Stunning photo of Noah, miscarried at 12 weeks, will amaze you - LiveActionNews.org

- 6 copii ale caror vieti modifica datele dezbaterilor despre avort - StiriPentruViata.ro

- Cum arata un copil la 12 saptamani. Fotografii si marturii tulburatoare despre sase bebelusi avortati (avort spontan - pierderi ale sarcinii, nasteri premature: Noah - 12 saptamani si 5 zile, Adelaide Caines - 24 saptamani, Walter Joshua Fretz - 19 saptamani, Nathan Isaiah - 13 saptamani si 4 zile, Christian Buchanan [Mama lui Christian, Lacey, a realizat aceasta inregistrare video de pe YouTube prin care a transmis povestea lor. Oamenii i-au spus sa faca avort sau s-au intrebat de ce nu a făcut acest lucru cand au vazut handicapul lui Christian. Dar Lacey a fost mereu convinsa ca Christian – si toti ceilalti copii – sunt valorosi, in ciuda oricarei afectiuni, handicap sau circumstanta dificila cu care ei sau parintii lor s-ar putea confrunta. Christian a aratat lumii ca fiecare copil merita o sansă la viata.], David Raphael - 6 saptamani) - GanduriDinIerusalim.com

- 10 lucruri uimitoare care se intampla la copii inainte de nastere - 10 amazing things that happen to babies before birth - LiveActionNews.org


Clinicile de Avorturi, Planificare Familiala ("PLANNING FAMILIAL") si serviciile pentru "Sanatatea Reproducerii" DEMASCATE! 

[investigatii sub acoperire - inregistrari video, cu camera ascunsa le puteti vedea mai jos]
Clinicile de AVORTURI, Planificare Familiala ("PLANNING FAMILIAL") si serviciile pentru "SANATATEA REPRODUCERII" sunt DEMASCATE! - Investigatii sub acoperire - inregistrari video, cu camera ascunsa de catre Centrul pentru Progres Medical (CPM) - Center for Medical Progress (CMP)Trafic cu organele copiilor avortati (ucisi prin avort - AVORT sau "intreruperea sarcinii" = PRUNCUCIDERE) sau organele copiilor nascuti vii (avort prin nastere-partiala) si apoi ucisi in urma prelevarii (zdrobirii, sfaramarii si taierii corpului copilasilor [COPII FIIND INCA VII] in sau in afara uterului mamei) de tesuturi si organe (inima, ficat, plamani, timus, ochi, tesut nervos [creier, maduva spinarii], picioare si maini [pentru muschi], etc.), astfel tesuturile si organele "prelevate, luate" in scopuri de "cercetari stiintifice" sunt vandute ilegal (traficate) pentru "testarile clinice" ["clinical trials"] de medicamente, de produsele cosmetice, pentru "cercetari in regenerarea celulara" cu sau fara celule stem, etc., vanzarea organelor copiilor avortati (sau ucisi in sau in afara uterului in urma luarii tesuturilor si organelor) se face catre: companiile BioTech - Biotechnology [StemExpress, Novogenix, ABR (ADVANCED BIOSCIENCE RESOURCES, INC - Advanced BioScience Laboratories, Inc (ABLinc): Advancing Vaccines and BioTherapeutics), etc.] sau BigPharma (companiile din Marea Industrie Farmaceutica si Cosmetica), la universitati, etc.

Investigatiile au fost facute sub acoperire cu camera ascunsa pe o perioada de 3 ani (2012 - 2015) de catre Centrul de Progres Medical (The Center for Medical Progress). http://www.CenterForMedicalProgress.org

"PROFIT" - Banii obtinuti Ilicit de catre Planned Parenhood din [Traficul de] Organe si Tesuturi ale Copiilor Avortati - Lantul de clinici Planned Parenthood, clinici de Avorturi (si servicii de "Planificare Familiala", "Planning Familial", "Sanatatea Reproducerii") DEMASCATE!

"PROFIT" - Planned Parenthood's Illicit Moneymaking From Baby Body Parts - Abortion clinics, "Family Planning Clinics" and "Reproductive Health Services" EXPOSED!

Video: Published on Jan 5, 2016


Vezi mai mult despre minciunile Clinicilor de Avorturi, Planificare Familiala ("Planning Familial") si serviciile pentru Sanatatea Reproducerii ("Educatie Sexuala" - "Sexual Education", "Drepturile Reproducerii" - "Reproductive Rights", "Drepturile Sexuale" - "Sexual Rights", etc.) la:

- Clinicile de Planificare Familiala DEMASCATE ! - Cabinetele de Planificare Familiala (Planning Familial) DEMASCATE ! - Family planning clinics EXPOSED ! - Planned Parenthood EXPOSED ! - Investigarea minciunilor medicale si de manipulare cu camera ascunsa!


Campanie de panotaj - Pro Vita Bucuresti

Campania de panotaj "Cu totii am fost odata embrioni."

Martie 2012: Tema de anul acesta este "Cu totii am fost odata embrioni".
 TU. EU. NOI TOTI. AM FOST ODATA EMBRIONI. Protejeaza viata! Spune NU avortului! - Campania de panotaj - foto panou - Martie 2012 - Pro Vita Bucuresti


Campania de panotaj "Avortul opreste o inima care bate!" a inceput

ACTUALIZARE 30 martie 2011: Primul panou a fost deja decorat si se afla la intersectia intre Bd. Libertatii si Calea 13 Septembrie, vis-a-vis de Palatul Parlamentului (vezi foto). Locatia a fost aleasa pentru a atrage atentia alesilor nostri. Simultan cu montarea panoului, toti parlamentarii romani in functie au primit o informare cu privire la desfasurarea "Marsului pentru viata" 2011.

In zilele urmatoare vor fi decorate si alte panouri.
Va multumim mult pentru sprijinul acordat si asteptam in continuare donatiile voastre pentru a continua campania!

Martie 2011: Tema campaniei publicitare outdoor 2011 este "Avortul opreste o inima care bate".

Avortul opreste o inima care bate! - Campania de panotaj a inceput - foto panou - Martie 2011 - Pro-Vita Bucuresti
 
Detalii despre campaniile de panotaj Pro-Vita (Pentru Viata - Pro-Life) la: www.ProVitaBucuresti.ro

MARSUL PENTRU VIATA - Pentru viata, pentru femeie, pentru familie
MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI SI REPUBLICII MOLDOVA
Sambata 25 martie 2017

Marsul Pentru Viata (Pro Vita) in Romania si Republica Moldova 2017: Ajuta mama si copilul! Ei depind de tine. - Vino la Marsul Pentru Viata (Pro-Vita, Pro-Life) sambata 25 martie 2017!Comunicat de presa Marsul pentru viata 2017 – „Ajuta mama si copilul! Ei depind de tine” (Asociatia Studenti Pentru Viata)

In 25 martie 2017, in Romania si Republica Moldova se va organiza Marsul pentru Viata 2017 "Ajuta mama si copilul! Ei depind de tine".
In Romania, Marsul pentru Viata se afla la editia a VII-a (2017).

Mars Pentru Viata in Bucuresti, sambata 25 martie 2017, ora 12:30 Parcul Unirii. Traseu: Parcul Unirii - Parcul Tineretului.
Marsul pentru Viata din Bucuresti in 2017 este organizat de Asociatia Studenti pentru Viata (SPV).

- Descarca de aici MATERIALE PROMO cu Marsul pentru Viata: LOGO, AFIS EDITABIL, foto de profil / cover Facebook, PANCARTE pe care le poti printa pentru mars - Asociatia Studenti Pentru Viata

- Reportaj – Patriarhia sprijina Marsul pentru viata 2017 „Ajuta mama si copilul! Ei depind de tine” (Asociatia Studenti Pentru Viata)

- Sinodul BOR (Bisericii Ortodoxe Romane), declaratie publica in sprijinul Marsului pentru viata 2017 "Ajuta mama si copilul! Ei depind de tine" (Asociatia Studenti Pentru Viata)
Pentru orasele in care se desfasoara si detalii (ziua, ora, trasee, contacte) despre Marsul pentru Viata din Romania si Republica Moldova vedeti: MarsulPentruViata.ro

„Marsul pentru Viata” este un eveniment care se desfasoara anual, concomitent, in mai multe orase din Romania, in jurul datei de 25 martie (sarbatoarea „Buna Vestire”) si este organizat de asociatii ale societatii civile care compun miscarea pro vita (pentru viata, pro life). 

Scopul este afirmarea dreptului la viata pentru toate fiintele umane incepand cu momentul conceptiei si totodata sustinerea familiei traditionale si a valorilor acesteia, temelia unei societati solide si sanatoase.

25 Martie - Sarbatoarea Buna Vestire, cea mai veche sarbatoare a Maicii Domnului (25 Martie - Ziua Femeii Crestine si Mamei Crestine)

25 Martie - Ziua Internationala a Copilului Conceput, a Copilului Nenascut

March  25th - International Day of Conceived Child, of the Unborn Child


MARSUL PENTRU VIATA - Pentru viata, pentru femeie, pentru familie
MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI SI REPUBLICII MOLDOVA
Sambata 26 martie 2016

Vino la Marsul pentru Viata!
MARSUL PENTRU VIATA 2016 - Pentru viata, pentru femeie, pentru familie - Vino la marsul pentru Viata! - MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI SI REPUBLICII MOLDOVA.

MARSUL PENTRU VIATA 2016 - Pentru viata, pentru femeie, pentru familie - Vino la marsul pentru Viata! - MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI SI REPUBLICII MOLDOVA.

In 26 martie 2016, in Romania si Republica Moldova se va organiza Marsul pentru Viata 2016 "Pentru viata, pentru femeie, pentru familie".
In Romania, Marsul pentru Viata se afla la editia a VI-a (2016).

Mars pentru Viata in Bucuresti, 26 martie 2016 la ora 14:00, se porneste din Parcul Unirii.
Marsul pentru Viata din Bucuresti in 2016 este organizat de Asociatia Studenti pentru Viata (SPV).


"In perioada 1 - 31 martie, in Romania si Republica Moldova va avea loc Luna pentru viata 2016 - Pentru viata, pentru femeie, pentru familie, avand ca punct culminant Marsul pentru viata 2016 - Pentru viata, pentru femeie, pentru familie, organizat sambata, 26 martie a.c. (...)" - Comunicatul Marsului pentru viata 2016 din 29 februarie 2016 (Comunicat de presa Asociatia Studenti pentru Viata)

Dragi prieteni ai familiei si ai vietii, in saptamana 21-26 martie au loc ultimele evenimente din "Luna pentru Viata", culminand, sambata, in peste 100 de orase din Romania si Basarabia [Republica Moldova] cu "MARSUL PENTRU VIATA" editia 2016. Va rugam sa participati! (Asociatia PRO VITA Bucuresti)


(...)
Cel mai probabil, ca oricarei femei in criza de sarcina, gandul iti fuge la avort - scap de "problema".

DAR AVORTUL NU TE FACE NEINSARCINATA, CI MAMA UNUI COPIL MORT
Pentru ca maternitatea nu incepe dupa nastere, ci din momentul conceptiei. Ca si paternitatea. Dar probabil ca el neaga ca este deja tata.

Stii ca avortul opreste inima copilului care bate de la 18 zile din momentul conceptiei [ inima copilului incepe sa bata la 18 zile de la conceptie, si la 21 de zile pompeaza sange prin sistemul circulator inchis ]. Si ca, dupa avort, femeile plang in fiecare an si se gandesc cati ani ar fi avut copilul lor daca l-ar fi nascut. Plang cand vad alti copii de acea varsta. (...)

Draga mea, nu esti singura! Si poti alege viata copilului tau! (...) E viata din viata ta! El te iubeste! Cu fiecare copil, un inger vine in lume!

(Extras din: SCRISOARE CATRE O FEMEIE IN CRIZA DE SARCINA - fluturas Asociatia Studenti pentru Viata, Marsul pentru Viata 2016)

 


MARSUL PENTRU VIATA - Fiecare viata este un dar
MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI SI REPUBLICII MOLDOVA
Sambata 21 martie 2015

Vino la Marsul pentru Viata!

MARSUL PENTRU VIATA 2015 - Fiecare viata este un dar. - Vino la marsul pentru Viata! - MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEIMARSUL PENTRU VIATA 2015 - Fiecare viata este un dar. - Vino la marsul pentru Viata! - MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI - In peste 60 de orase din Romania
MARSUL PENTRU VIATA 2015 - Fiecare viata este un dar. - Vino la marsul pentru Viata! - MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI - 3In Romania, Marsul pentru Viata se afla la editia a V-a (2015). Pana in prezent sunt anuntati organizatori in peste 60 de orase din Romania si, in premiera, in Republica Moldova, la Chisinau si Orhei.

Pentru alte orase si detalii (ziua, ora, trasee, contacte) despre Marsul pentru Viata din Romania vedeti: MarsulPentruViata.roMARSUL PENTRU VIATA 2015 - Fiecare viata este un dar. - Vino la marsul pentru Viata! - MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI - In peste 60 de orase din Romania - Traieste Pentru Viata - Live For Life - vertical
Afis: Marsul pentru Viata 2015 - Fiecare viata este un dar - rezolutie mare 1787x2526 - vertical (afisul de mai sus este in rezolutie 509x720 pixeli maxim)

Pentru alte orase si detalii (ziua, ora, trasee, contacte) despre Marsul pentru Viata din Romania vedeti: MarsulPentruViata.ro


MARSUL PENTRU VIATA IN ROMANIA
Sambata 22, Duminica 23 martie 2014

Vino la marsul pentru Viata!
Adoptia, o alegere nobila. - MARSUL PENTRU VIATA 2014 - Vino la marsul pentru Viata! - MARS PENTRU RESPECTREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI

Marsul pentru Viata in Bucuresti:

MARSUL PENTRU VIATA 2014 in Bucuresti - Vino la marsul pentru Viata! - MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI

Pentru alte orase si detalii (ziua, ora, trasee, contacte) despre Marsul pentru Viata vedeti: MarsulPentruViata.ro sau MarsulPentruViata.blogspot.com.

Revista Pentru Viata - Adoptia o Alegere Nobila - Nr. 2, primavara - Martie 2014 - Marsul pentru Viata


Revista Pentru Viata - Barbatul si femeia, egali si complementari - Nr. 3, toamna 2014


Revista Pentru Viata:
- Revista Pentru Viata - Iubeste-i pe amandoi! - Nr. 1 - Primavara 2013 - Marsul pentru Viata

- Revista Pentru viata - Adoptia o Alegere Nobila - Nr. 2 - Primavara 2014 - Marsul pentru Viata

- Revista Pentru Viata - Barbatul si femeia, egali si complementari - Nr. 3, Toamna 2014

 


Asuma, ajuta, adopta! - MARSUL PENTRU VIATA

Vino pe 23 martie 2013 la marsul pentru Viata!

MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI

Asuma, ajuta, adopta! - MARSUL PENTRU VIATA - Vino pe 23 martie la marsul 2013 pentru Viata! - MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI

Marsuri asemanatoare au avut loc in alte 29 de orase ale Romaniei (2013). La Bucuresti, dar si la Timisoara, Cluj, Iasi, Buzau, Oradea, Tulcea - ca sa numim doar cateva dintre localitati - s-a desfasurat cel mai mare eveniment public in apararea vietii din Romania.

Marsul pentru Viata (March for Life), Bucuresti, 2013 - Reportaj TVRiMarsul pentru Viata
este cel mai mare eveniment pro-life din Romania
. Pe 23 Martie ii asteptam alaturi de noi pe toti cei care cred ca dreptul la viata este unul dintre drepturile fundamentale ale omului, iar dragostea si compasiunea fata de o mama si copilul ei reprezinta cea mai frumoasa forma de implicare sociala si civica.
Daca pretuiesti o femeie, pretuieste si copilul ei. Daca vrei sa ajuti o femeie, ajuta si copilul ei. Daca iubesti o femeie, iubeste si copilul ei.

Iubeste-i pe amandoi! Asuma, ajuta, adopta.
Vino pe 23 Martie la Marsul pentru Viata.

Implicati-va!
Contactati colectivele locale de organizare!
Mai multe detalii despre Marsul pentru Viata din Romania la:
- MarsulPentruViata.ro sau MarsulPentruViata.blogspot.com

Revista Pentru Viata - Iubeste-i pe amandoi! - Nr. 1, primavara - Martie 2013 - Marsul pentru Viata


Descarca fisierul (4 MB)
Pentru a salva pe calculatorul dumneavoastra fisierul, dati click dreapta pe link si apoi alegeti "Save Target As ..." sau "Save Link As ..."

Marsul pentru Viata - sambata 24 martie 2012 in Romania (mars national in 19 orase si 2 sate: Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Oradea, Tg. Mures, Satu Mare, Pitesti, Resita, Falticeni, Deva,...), duminica 25 martie 2012 in Bruxelles, Belgia si in alte tari...
- Marsul pentru Viata, anticorp intr-o societate bolnava - 24 Martie 2012 - ProVitaBucuresti.ro
- Marsul pentru Viata 2011 - 26 Martie 2011 - ProVitaBucuresti.ro
- www.facebok.com/provitabucuresti

Prima editie a "Marsului pentru Viata" in Bucuresti desfasurat pe 26 martie 2011
(vezi si galeria foto, inregistrarea video)


O stire despre Marsul pentru Viata de sambata 26 martie 2011 publicata in portalul LifeNews.com
"The provita movement in Romania is thriving in order to follow closely its more experienced colleagues from Western Europe; this year, for the first time, the “March for Life” will turn into a large scale event, scheduled for Saturday, 26th of March 2011..."
http://www.lifenews.com/2011/03/22/romania-pro-life-march-for-life-coming-up-in-three-cities/

Marsul pentru Viata - duminica 24 martie 2013 in Bruxelles, Belgia

March for Life - Marche pour la Vie - Mars Voor het Leven - Bruxelles, Belgium - Pro Life


Mars pentru Viata in Madrid (Spania) si Slovacia:

Last February 50 pro-life associations announced a march to be held in Madrid on Saturday, 26 March 2011 to celebrate International Pro-life Day - www.sialavida25m.org

MADRID, Spain, March 28, 2011 (LifeSiteNews.com) – An estimated 150,000-plus pro-lifers gathered to celebrate life and protest a new abortion law in Madrid on Sunday.  Hundreds of others marched in over 80 Spanish cities, including Barcelona, Oviedo, Zaragoza and Las Palmas, and internationally on March 25 as part of recognition for the International Day of the Unborn Child.

(...)

“We have the power of our vote,” said Dr. Joya, ”the scientific, legal and moral right on our side.”
For photographs of the march from Spain, click here.

Biggest campaign which is in progress in this days. More can see on www.25marec.sk (in slovak only)

Marsul pentru Viata - vineri 22 ianuarie 2016 in Washington, D.C., USA si duminica 24 ianuarie 2016 in Paris, Franta
March for Life - Friday January 22, 2016 Washington, D.C., USA - MarchForLife.org

PRO-LIFE AND PRO-WOMAN Go Hand-in-Hand

PRO-VIE ET PRO-FEMME vont main dans la main

PRO-VITA (PENTRU-VIATA) SI PRO-FEMEIE merg mana in mana

PRO-LIFE AND PRO-WOMAN Go Hand-in-Hand - March for Life in America, USA - PRO-VITA (PENTRU-VIATA) SI PRO-FEMEIE merg mana in mana - Mars pentru Viata in America, USA - MarchForLife.orgPRO-LIFE AND PRO-WOMAN Go Hand-in-Hand - March for Life in America, USA - PRO-VITA (PENTRU-VIATA) SI PRO-FEMEIE merg mana in mana - Mars pentru Viata in America, USA - MarchForLife.org - 2

En marche pour la Vie - Dimanche 24 Janvier 2016 Paris, France - EnMarchePourLaVie.fr

LA MARCHE POUR LA VIE est mobilisée contre le dérèglement bioéthique La bioéthique est l'éthique de la vie - la défense de la vie - est la morale de la science en général et de la médecine en particulier. La bioéthique est l'éthique dans les relations avec les autres êtres vivants.  MARCH FOR LIFE is mobilized against deregulation, disruption of bioethics Bioethics is the ethics of life - the defense of life - is the moral of science in general and medicine in particular. Bioethics is ethics in relationships with other living beings.  MARSUL PENTRU VIATA este mobilizat impotriva dereglarii, perturbarii bioeticii Bioetica reprezinta etica vietii - apararea vietii - este morala a stiintei in general si a medicinei in special. Bioetica este etica in relatiile cu fiintele vii.LA MARCHE POUR LA VIE est mobilisée contre le dérèglement bioéthique
La bioéthique est l'éthique de la vie - la défense de la vie - est la morale de la science en général et de la médecine en particulier. La bioéthique est l'éthique dans les relations avec les autres êtres vivants.

MARCH FOR LIFE is mobilized against deregulation, disruption of bioethics
Bioethics is the ethics of life - the defense of life - is the moral of science in general and medicine in particular. Bioethics is ethics in relationships with other living beings.

MARSUL PENTRU VIATA este mobilizat impotriva dereglarii, perturbarii bioeticii
Bioetica reprezinta etica vietii - apararea vietii - este morala a stiintei in general si a medicinei in special. Bioetica este etica in relatiile cu fiintele vii.


Marsul pentru Viata in alte tari

March for Life - Canada
March for Life - USA
Rally for Life - Irlanda
Mars voor het Leven - Olanda
Marsch für's Läbe - Elvetia
Marsch für das Leben - Germania
Mars voor het Leven - Marche pur la Vie - Belgia
Marche pur la Vie - Franta
Si a la Vida - Spania
Marcia per la Vita - Italia
Mars pentru Viata - Slovacia


PRO-VITA - PENTRU VIATA - POUR LA VIE - PRO LIFE Romania

Viata incepe in momentul conceptiei

PRO LIFE

Life begins at conception

POUR LA VIE

La vie commence à la conception


silenced-pro-life-marsul-tacerii-1-iunie-2010-pro-vita-bucuresti Pe data de 1 Iunie 2010, Pro Vita Bucuresti organizeaza "Marsul Tacerii". Un mars pentru dreptul la viata al copilului nascut si nenascut.

Copiii si mamele lor au nevoie de sprijinul nostru. Problemele sunt multe dar nu avortul este solutia.

 


Copiii nenascuti nu pot striga si nici nu pot raspunde daca-si doresc sau nu viata. Suntem acolo pentru cei care nu pot face nimic pentru a se apara. 

Punctul de intalnire va fi in parcul Tineretului, intrarea de la cluburile de tenis Livone (intre gura de metrou Brancoveanu si Cimitirul Catolic) la ora 17:00.

Detalii la: http://www.provitabucuresti.ro/activitati/manif-conf/219-marsultacerii2010

 


Invitam pe toti crestinii carora le pasa de viitorul acestei natiuni sa semneze si sa raspandeasca Declaratia de la Timisoara !

Declaratia de la Timisoara a fost finalizata si lansata in 20 martie 2010.

Detalii la: http://www.alianta-familiilor.ro/decl_timisoara.php

Multumim tuturor care s-au implicat in redactarea declaratiei.

the-pill-kills-protest-the-pill-sat-jun-5-2010-PKwide5

CAT COSTA UN AVORT?
O VIATA UMANA, O VIATA A UNEI PERSOANE, O VIATA A UNUI OM!

COMBIEN UN AVORTEMENT?
UNE VIE HUMAINE,  LA VIE D'UNE PERSONNE, UNE VIE D'UN HOMME!

HOW MUCH DOES AN ABORTION COST?
A HUMAN LIFE, A LIFE OF A PERSON, A LIFE OF A MAN!

Without the right to life... All other rights are meaningless - Pro-Life Women - Pro-Life Campaign - Fara dreptul la viata... Toate celelalte drepturi sunt lipsite de sens - Femei Pro-Vita (Pentru Viata) - Campanie Pro-Vita (Pro-Life) - ProLifeCampaign.ie


Without the right to life... All other rights are meaningless
Pro-Life Women - Pro-Life Campaign

Sans le droit à la vie... Tous les autres droits sont dénués de sens
Femmes Pour la Vie  - Campagne Pour la Vie

Fara dreptul la viata... Toate celelalte drepturi sunt lipsite de sens
Femei Pro-Vita (Pentru Viata) - Campanie Pro-Vita (Pro-Life)

PRO LIFE

Life begins at conception

POUR LA VIE

La vie commence à la conception

PRO-VITA - PENTRU VIATA - POUR LA VIE - PRO LIFE Romania

Viata incepe in momentul conceptiei

Sus

Copyright © 2018 Adevarul despre Avort.
Copyright © 2018 Adevarul despre Avort.Reproducerea sub orice forma, in intreg sau parte, a materialelor, este permisa si incurajata si poate fi facuta in conditiile acestei licente, adica doar in scopuri non-comerciale si trebuie sa fie insotita de citarea sursei. Modificarea materialelor preluate este interzisa. Respectarea conditiei de "fair use" (utilizare cinstita) este obligatorie.
 

Avortul pe scurt...

C A R T E

Indrumarul-medical-si-crestin-despre-viata-al-Federatiei-Organizatiilor-Ortodoxe-Pro-Vita-din-Romania-Autori-Dr.Christa-Todea-Gross,-Preot-prof.-dr.-Ilie-Moldovan-Editura-Renasterea-2008-Coperta-1

Cartea de bioetica medicala si crestina: Indrumarul medical si crestin despre viata al Federatiei Organizatiilor Ortodoxe Pro-Vita din Romania - Autor: Dr. Christa Todea-Gross, Preot prof. dr. Ilie Moldovan - Editura Renasterea, Cluj-Napoca, 2008
Cartea este scrisa pe intelesul tuturor, nu trebuie sa ai anumite cunostinte medicale ca sa intelegi ce scrie in ea.
Descarcare / Download Carte - GRATUIT

Marketing pentru genocid
Cartea isi propune sa contribuie la prezentarea cat mai clara a originilor, mijloacelor si scopurilor urmarite de "industria avorturilor". Intr-adevar, cand vorbim despre avort vorbim si despre o industrie - despre o imensa afacere, cu implicatii si sustineri puternice in guverne si in institutiile supra-nationale, globaliste - care are ca "obiect de activitate" si mijloc de obtinere a profitului uciderea copiilor nenascuti.


Marketing pentru genocid - Editura Nepsis 2009

Marketing pentru genocid - Editura Nepsis 2009

AVORTUL: Ultima exploatare a femeilor - BARBATII L-AU IMPUS. BARBATII DOMINA PRIN EL. BARBATII IL POT COMBATE. - Brian E. Fisher - Editura ProValori Media - 2014 (prima ed) - ABORTION: The Ultimate Exploitation of Women - MEN STARTED IT. MEN OPPRESS WITH IT. MEN CAN END IT. - Brian E. Fisher - 2013

AVORTUL: Ultima exploatare a femeilor - BARBATII L-AU IMPUS. BARBATII DOMINA PRIN EL. BARBATII IL POT COMBATE. - Brian E. Fisher - Editura ProValori Media - 2014

Titlu original:
ABORTION: The Ultimate Exploitation of Women - MEN STARTED IT. MEN OPPRESS WITH IT. MEN CAN END IT. - Brian E. Fisher - 2013
AbortionExploitsWomen.com

Descarcare / Download Carte - GRATUIT la:
- AVORTUL: Ultima exploatare a femeilor

Pornografia maladia secolului XXI - Virgiliu Gheorghe - Editura Prodromos, Asociatia pentru apararea familiei si copilului - 2011 (prima editie)

Pornografia maladia secolului XXI - Virgiliu Gheorghe - Editura Prodromos, Asociatia pentru apararea familiei si copilului - 2011 (prima editie)
Descarcare / Download Carte - GRATUIT la:
- Pornografia maladia secolului XXI (21)

Pentru mai multe carti, brosuri, afise, pliante Pro-Vita, etc. click aici

"Raspunsul la criza unei sarcini este eliminarea crizei, nu a copilului."  (Jeannie W. French)
Pentru ca exista intotdeauna un motiv pentru a alege viata!

"The response to crisis pregnancy is to eliminate the crisis, not the child." (Jeannie W. French)
Because there's always a reason to choose life!

"Ca Tu ai zidit rarunchii mei Doamne, Tu m-ai alcatuit in pantecele maicii mele." (Psalmul 138, verset 13 - Biblia)

"Quia Tu possedisti renes meos suscepisti me de utero matris meae." (Psalmul 138:13 - Biblia vulgata sau Vulgata in latina - Latin Vulgate Bible)

"That You built my reins Lord, You knit me together in my mother's womb." (Psalm 138, verse 13 - Bible)

"Orice tara care accepta avortul nu isi invata oamenii sa iubeasca, ci ii invata sa foloseasca orice violenta pentru a obtine ceea ce vor."  (Maica Tereza de Calcutta)

"Any country that accepts abortion is not teaching its people to love, but to use any violence to get what it wants." (Mother Teresa of Calcutta)

"Avortul omoara constiinta si distruge pacea.” (Maica Tereza de Calcutta)
"Abortion kills consciousness and destroy peace." (Mother Teresa of Calcutta)

"Numarul de avorturi arata starea morala a unei natiuni." (Patriarhul Chiril al Rusiei)
"Number of abortions show moral status of a nation." (Patriarch Kirill of Russia)

"Calea de realizare a binelui comun si a pacii este inainte de toate respectul fata de viata umana.” (Papa Benedict al XVI-lea)
"The way to achieve the common good and peace is above all respect for human life." (Pope Benedict XVI)

"Fara dreptul la viata, nici un alt drept nu poate avea inteles." (Ronald Reagan)
"Without the right to life, no other right can not be understood." (Ronald Reagan)


Una din activitatile proiectului „Rupe Tacerea” este diseminarea unor marturii personale despre impactul nefast al avortului in viata celor afectati. Toate marturiile sunt veridice. Multumim persoanelor care au fost de acord sa fie filmate pentru curajul de care au dat dovada, expunandu-se public in incercarea de a rupe tacerea din jurul unui subiect atat de delicat si dificil de abordat oriunde in lume, dar mai cu seama in Romania. -  Un proiect derulat de Asociatia Pro-vita pentru Nascuti si Nenascuti filiala Bucuresti.


Veau sa aflu! - Programul educational "Vreau sa aflu!" - Scop: Formarea unei perspective responsabile fata de relatiile sexuale; sprijinirea dezvoltarii personale prin constructia unor principii solide despre sexualitate, valorile morale si sociale. - Pro Vita Bucuresti - ProVitaBucuresti.ro
Veau sa aflu! - Programul educational "Vreau sa aflu!" - Scop: Formarea unei perspective responsabile fata de relatiile sexuale; sprijinirea dezvoltarii personale prin constructia unor principii solide despre sexualitate, valorile morale si sociale.

Strigatul mut. Afla adevarul despre avort!

Cultura Vietii - Blog de promovare a valorilor vietii - Pro Vita - Pro Life

CulturaVietii.ro - Stiri, informatii si analize pro-vita si pro-familie - Temele de interes ale blogului provita: bioetica (etica vietii si etica medicala - avort, reproducere asistata, handicap, contraceptie, fertilizare in vitro - FIV, etc.), eutanasie, sinucidere asistata, transplant de organe, handicap, clonare, inginerie genetica, celule stem, casatorie, familie, sexualitate, adoptie, demografie, prostitutie, trafic de persoane, homosexualitate, casatorie intre persoane de acelasi sex, politica, legislatie, etc. - toate dintr-o perspectiva conservatoare, in sens religios dar si al stiintelor juridice, politice si filosofice.

MEDICI PENTRU VIATA - In apararea vietii umane, din prima clipa. - MediciPentruViata.ro
"Medicii pentru viata" isi propun apararea vietii umane in toate stadiile sale, din momentul conceptiei pana la moartea naturala, in conformitate cu juramintele si deontologia medicale autentice.

Canal video Pro-Vita:
ProvitaTV.ro este un canal video dedicat filmelor documentare de interes pentru cei care sustin valorile pro-vita si manifesta interes pentru bioetica. Filmele abordeaza subiecte precum respectul pentru viata, avortul, eutanasia, reproducerea asistata, transplantul de organe, handicapul, clonarea, ingineria genetica, terapia cu celule stem etc.

Pro Vita Bucuresti pe Vimeo

Pro Vita Bucuresti pe Youtube

Ghid legislativ pentru familie si parinti Pro Vita Bucuresti

Alaturati-va initiativei
"UNUL DINTRE NOI"
pentru a strange 1 MILION de semnaturi in 2013
Unul dintre noi - One of Us
Alaturati-va initiativei "UNUL DINTRE NOI" pentru a strange 1 MILION de semnaturi in 2013 - Unul dintre noi - One of Us

Start in initiativa cetateneasca europeana „Unul dintre noi” - CulturaVietii.ro

Imi vaccinez fetita contra HPV?

Asociatia Provita - Filiala Bucuresti va ofera un material informativ despre vaccinul impotriva papilomavirusului uman (HPV).
Descarca pliantul de aici

 
DONEAZA - Ajutorul tau conteaza!

Asociatia Pro-Vita pentru nascuti si nenascuti - Filiala Bucuresti a Asociatiei mama din Valea Plopului si Valea Screzii, Jud. Prahova (zona Valenii de Munte circa 110 km de Bucuresti)

Asociatia "Pro-Vita pentru nascuti si nenascuti" - Filiala Bucuresti a Asociatiei mama din Valea Plopului si Valea Screzii, Jud. Prahova (zona Valenii de Munte circa 110 km de Bucuresti) unde sunt si asezamintele de plasament familial Pro-Vita conduse de preotul Nicolae Tanase.


Valea Plopului 418 Orphans on Facebook - Voluntari in Romania pentru a ajuta copii orfani (si copii salvati de la avort) din asezamintele de plasament familial Pro-Vita din Valea Plopului si Valea Screzii, Jud. Prahova

Alianta Familiilor din Romania - AFR - Pentru familii adevarate si puternice.
 
Coalitia pentru Familie - CoalitiaPentruFamilie.ro

Filantropia Bisericii Ortodoxe
Filantropia Bisericii Ortodoxe - Harta cu activitatea social-filantropica, centrele social-filantropice si medicale ale Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) - Patriarhia Romana

Harta cu activitatea social-filantropica, centrele social-filantropice si medicale ale Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) - Patriarhia Romana - map.Patriarhia.ro

"Cel ce iubeste pe Domnul a iubit mai-nainte pe aproapele sau" (Sfantul Ioan Scararul)

Anti-Abortion Campaigns

International Pro-Life, Anti-Abortion Campaigns

PRO-LIFE AND PRO-WOMAN Go Hand-in-Hand - March for Life in America, USA - PRO-VITA (PENTRU-VIATA) SI PRO-FEMEIE merg mana in mana - Mars pentru Viata in America, USA - MarchForLife.org

PRO-LIFE AND PRO-WOMAN Go Hand-in-Hand - March for Life in America, USA - PRO-VITA (PENTRU-VIATA) SI PRO-FEMEIE merg mana in mana - Mars pentru Viata in America, USA - MarchForLife.org - 2PRO LIFE + PRO WOMEN go hand in hand - PRO LIFE CAMPAIGN - March For Life - Friday January 22nd 2016 in Washington DC, USA - MarchForLife.org

MARCHE POUR LA VIE - Dimanche 24 Janvier 2016 Paris, France
ETAT D'URGENCE: 600 AVORTEMENTS PAR JOUR - SA VIE EST MENACEE, PROTEGEONS-LA!

MARCHE POUR LA VIE - Dimanche 24 Janvier 2016 - ETAT D'URGENCE: 600 AVORTEMENTS PAR JOUR - SA VIE EST MENACEE, PROTEGEONS-LA! - JOURNEE DE L'ENFANT A NAITRE - ENGAGEZ-VOUS POUR LA DEFENSE DE LA VIE! - EnMarchePourLaVie.fr & ChoisirLaVie.fr

JOURNEE DE L'ENFANT A NAITRE - ENGAGEZ- VOUS POUR LA DEFENSE DE LA VIE! - EnMarchePourLaVie.fr & ChoisirLaVie.fr

En marche pour la Vie - Dimanche 13 Janvier 2013 Paris, France - EnMarchePourLaVie.fr

Grande Marche nationale pour le respect de la vie - Dimanche 22 Janvier 2012 Paris, France - EnMarchePourLaVie.fr

Marche pour la Vie - Paris - Dimanche 17 janvier 2010 - Marsul pentru Viata 2010 - Pro-Vite, Pro-Vita
Patruzeci de mii de manifestanti pentru viata, la Paris (2010)
O delegatie romana de la Asociatia Pro-Vita Bucuresti a participat, pentru a treia oara consecutiv, la Marsul pentru Viata de la Paris, cea mai mare manifestare europeana de acest fel.

Provita Bucuresti a participat la cel mai important eveniment prolife european
- Marche pour la Vie - Paris 2009 - CIVITAS

O declaratie de dragoste fata de viata: Marsul de la Paris 2010 - ProVitaBucuresti.ro

Anti-Abortion Campaign by EnMarchePourLaVie.fr

Marche pour la Vie - Bruxelles - L'avortement dechire sa vie - Il y a toujours une autre solution - MarchePourLaVieBruxelles.org

Anti-Abortion Campaign by MarchePourLaVieBruxelles.org

March for Life 2010 - Washington DC - Friday, January 22nd 2010 - Marsul pentru Viata 2010 - Pro-Life, Pro-Vita

Marsul Pentru Viata 2010 - Pro-Life, Pro-Vita - March for Life 2010 - Washington DC 22 Jan 2010
Anti-Abortion Campaign also by: StopTheAbortionMandate.com


URGENT ALERT - MARCH 2010

PRESIDENT OBAMA WILL TRY TO PUSH THROUGH PRO-ABORTION HEALTHCARE LEGISLATION

 Truth about Abortion - A part of the information from this Romanian Pro-Vita (Pro-Life) movement site is put on the international, global version of Pro-Life movement site: TruthAboutAbortion.org